window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Florenta

/Obiective turistice in Florenta

Obiective turistice in Florenta

Florenta este extrem de atractiva pe tot parcursul anului, dar in special la sfarsitul primaverii si inceputul verii, sau la sfarsit de vara si inceput de toamna cand temperaturile nu sunt atat de caniculare ca in lunile din plin sezon de vara. In plus, aceste perioade se preteaza la plimbari in aer liber pe stradutele inguste din oras si impodobite cu o multime de ghivece cu flori la ferestrele caselor.

 

Orasul este marcat de stilul gotic imbinat cu cel renascentist. De aici si abundenta de palate ce poarta marca Renasterii, precum Palazzo Vecchio, La Galleria degli Uffizi, Palazzo del Podesta, Palazzo Pitti si Palazzo Strozzi. Ca si in Roma, Michelangelo si-a adus contributia si in Florenta unde se regaseste statuia lui David, creata de acest artist si amplasata in piata care in poarta numele din centrul orasului. Tot in Piata Michelangelo se afla si Biserica San Lorenzo un important obiectiv turistic al Italiei.

 

Florenta abunda de fapt de obiective turistice, iar simplitatea orasului si arhitectura strazilor sunt mai mult decat graitoare pentru farmecul de care da dovada acest centru amplasat in  centrul Italiei, mai precis în regiunea Toscana si traversat de raul Arno. Peisajele sunt impresionante daca ne gandim ca Florenta este asezata geografic la picioarele Muntilor Apeni. Pentru turisti orasul este un paradis deoarece include cam tot ce si-ar putea dori un vizitator aflat in vacanta. Florenta are din plin monumente de o arhitectura impresionanta, aici se regasesc opere de arta unice, cunoscute in intreaga lume si semnate de importanti artisti ai Renasterii. Chiar si hoteluri sunt cochete, desi multe dintre ele sunt mici ca dimensiune, iar  stradutele sunt ticsite cu magazine si terase ce invita pe oricine la o viata de noapte intensa.
 

Dintre monumentele arhitectonice impresionante din Florenta se remarca Biserica Santa Maria Novella. Acest lacas de cult este unica prin fatada sa originala ce reflecta epoca de maretie a dominicanilor. Un plus interesant la Biserica Santa Maria Novella inchinata Domnului este faptul ca pe fatada inferioara predomina stilul romanesc, iar pe jumatatea superioara se continua cu lucrarea semnata de Leon Battista Alberti in stil renascentist. Interiorul Bisericii Santa Maria Novella a fost renovat la incepurtul anilor 90 si s-a pastrat asa in ultimii 21 de ani. De fapt biserica a fost prima din Florenta care a introdus pentru vizitatori o taxa.

 

Un alt important obiectiv turistic al Florentei este Ponte Vecchio sau Podul Vechi care face legatura intre cele doua maluri ale raului Arno. Acest pod este faimos in intreaga lume prin faptul ca este singurul si cel mai vechi pod florentin care a supravietuit celui de-al doilea razboi mondial. Initial constructie peste raul Arno a inceput in 1345 si a fost demrata de  Taddeo Gaddi. La inceput acele magazine care se regasesc acum pline de bijuterii erau de fapt punctele unde comerciantii isi etalau marfa in speranta unor cumparatori cu dare de mana. Macelarii care le-au ocupat in secolul XVI, cand Cosimo I i-a mutat in palatul Pitti de peste rau, au fost inlocuiti in prezent de bijutieri sau mai elegant spus de mesterii aurari si argintari.

 

Alte zone din Florenta abunda mereu de turisti pentru simplul fapt ca vizitarea lor este gratuita. Un exemplu in acest sens este Museo Davanzati care in permanenta isi asteapta oaspetii fara a le percepe vreo taxa la intrare. Aceasta constructie se afla in apropiere de palatul Davanzati, un alt obiectiv turistic demn de vizitat si a carei intrare este libera. Alte exemple sunt bibliotecile devenite si muzee, precum Museo – Biblioteca Medicea Laurenziana si Riccardiana.

 

In Florenta sunt si o multime de parcuri si gradini demne de vizitat macar in treacat. De exemplu, gradinile care apartin de Villa di Castello, una dintre resedintele vechi ale familiei Medici sunt un etern paradis de frumusete. Aici se regasesc elemente simbolice structurate in fantani si statui ce poarta semnatura perioadei antice a Italiei imbinata de cea a Renascerii ce a marcat acest centru cultural, Florenta.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid