window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Dublin

/Obiective turistice in Dublin

Obiective turistice in Dublin

Oras cu o cultura vasta si puternica, Dublin detine o serie de muzee care ii ajuta pe turisti sa afle mai multe despre mostenirea irlandeza bogata a orasului si le permite sa isi ocupe timpul in mod placut. 

Irlanda este o tara foarte cunoscuta pentru scriitorii sai valorosi, iar Muzeul Scriitorilor din Dublin celebreaza notorietatea lor prin expozitii de manuscrise, jurnale, scrisori si prime editii de carti ale unor scriitori renumiti ca Beckett, Joyce si Wilde. Aceasta casa a fost construita in secolul 18 si include o sala de desen imensa care este plina de picturi de o frumusete rara. Printre cartile extrem de valoroase care sunt expuse in acest muzeu se afla prima editie, aparuta in anul 1899, a cartii “Dracula”, scrisa de Bram Stoker si editia din anul 1804 a “Calatoriilor lui Guliver”. La subsolul muzeului a fost amenajata o librarie, o cafenea si un restaurant. Intrarea se plateste, iar muzeul este deschis intre lunile iunie si august de luni pana vineri in intervalul orar 10:00-18:00, sambata de la 10:00 la 17:00 si duminica de la 11:00 la 17:00. Intre lunile septembrie si mai orarul se schimba, muzeul fiind deschis atunci de luni pana sambata intre orele 10:00-17:00 si duminica intre 11:00 si 17:00. 

Muzeul National de Ceara expune foarte multe figuri celebre, incluzand muzicieni, actori, scriitori si politicieni. Expozitiile sunt tematice, fiind impartite in mai multe sali: Camera Scriitorilor, Sala Legendelor Irlandei sau Sala Fanteziei Copiilor. Exponatele pot sa fie admirate zilnic, intre orele 10:00 si 19:00, dupa ce ati platit o taxa de intrare. 

Situat pe strada Kildare, Muzeul National impresioneaza turistii cu mult inainte ca acestia sa il viziteze, datorita cladirii sale frumoase. Odata intrati in muzeu, vizitatorii sunt in continuare surprinsi de detaliile arhitecturale, muzeul avand coloane de marmura, podele de mozaic si balustrade cu ornamente. A fost deschis prima data in anul 1890 si de atunci si-a marit continuu colectia de arme, unelte de bronz si bijuterii din aur. In Colectia de Tezaur sunt expuse unele dintre cele mai cunoscute piese ale muzeului, iar la etaj colectia este dedicata vikingilor. Nu se percepe taxa de intrare, iar muzeul este deschis de marti pana sambata intre orele 10:00-17:00 si duminica intre 14:00 si 17:00. 

Cultura orasului Dublin este reflectata cel mai bine prin muzeele, librariile si galeriile sale de arta. Numeroasele teme si subiecte tratate pun in evidenta diversitatea culturala si istoria orasului si a intregii tari. La teatre se joaca piese ce apartin repertoriului irlandez, drame clasice si contemporane si de asemenea piese ce fac parte din repertoriul european si american. Dintre celelalte reprezentante ale culturii orasului si tarii, sunt notabile Libraria Marsh, care este prima librarie publica a Irlandei si Centrul de Film Irlandez, localizat in mijlocul cartierului Temple Bar, intr-o cladire din secolul 17. 

Galeriile de arta din oras variaza foarte mult in ceea ce priveste marimea si expun atat lucrari ale artistilor irlandezi, cat si internationali. Fiind foarte multe si avand cu siguranta si muzee pe lista dumneavoastra de obiective turistice care nu trebuie ratate, incercati sa gasiti timp cel putin pentru Galeria Nationala a Irlandei din Merrion Square, fiindca se pune accentul aici nu numai pe arta irlandeza, cat si pe cea internationala.Galeria Nationala a Irlandei expune mai mult de 3 000 de lucrari, ce au fost create intre secolele 14 si 20. Acest fapt atrage foarte multi vizitatori, iar galeria este in permanenta plina de vizitatori. Printre cele mai valoroase picturi expuse la Galeria Nationala a Irlandei sunt si cateva semnate de Pissarro, Caravaggio, Rembrandt, Goya si Monet. Tururi ghidate gratuite se organizeaza in fiecare saptamana sambata si duminica. Galeria este deschisa de luni pana sambata intre orele 09:30 si 17:30 si duminica intre 12:00 si 17:30. 

Muzeul Irlandez de Arta Moderna a fost deschis spre vizitare pentru prima data in 1991 si este principala institutie de arta moderna si contemporana din Irlanda. Are o colectie de aproximativ 2 000 de piese, iar intrarea este libera. 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid