Creta este faimoasa pentru istoria ei care a lasat pentru posteritate o multitudine de monumente impresionate. Vegetatia care inconjoara aceste vestigii completeaza decorul care atrage in fiecare an un numar impresionant de turisti dornici sa descopere farmecul Cretei.
Datorita numarului mare de artefacte disponibile Creta este impanzita de muzee care spun turistilor interesati povestea Cretei si a unor civilizatii care se aflau in peroada lor de glorie acum cateva mii de ani. Cel mai bun exemplu este Muzeul Arheologic Heraklion localizat chiar in capitala insulei. Muzeul Arheologic Heraklion este cel mai mare muzeu al Cretei si adaposteste un numar impresionat de artefacte cu o varsta la fel de impresionanta. Veti putea admira obiecte datand din diverse perioade inclusiv cea neolitica si cea romana. Acest muzeu este cu siguranta un cadru perfect pentru o lectie de istorie. Portile muzeului sunt deschise in fiecare zi doritorilor de la orele 8:30 pana la orele 20:00 cu exceptia zilei de luni cand muzeul este deschis doar intre orele 13:30 si 20:00. Intrarea presupune si achitarea unei taxe care este de 6 euro in cazul adultilor si de doar 3 euro pentru elevi si studenti.
O alta atractie a capitalei Heraklion este Palatul Knossos pe care il puteti de asemenea vizita in timpul sejurului vostru, in special daca sunteti pasionati de povestea Regelui Minos. Palatul in sine este situat in afara capitalei Heraklion, la o distanta de doar 5km de aceasta, in apropiere de locul in care raul Kairatros isi scalda apele in mare. Acest palat ramane unul din cele mai impresionante edificii minoice ale Cretei cu toate ca a suferit un proces de restaurare la intiativa lui Arthur Evans. Legenda asociata ruinelor acestui palat face referire la acel Minotaur mitic care inspaimanta intregul oras chiar daca era inchis in imensul labirint conceput de Dedalus. Se pare ca teama a fost risipita de Tezeu care a reusit sa doboare creatura ce era o ciudata combinatie intre un om si un taur. Biletele necesare pentru accesul in cadrul palatului si al site-ului arheologic care il inconjoara au o valoare de 6 euro in cazul adultilor si de doar 3 euro in cazul elevilor si studentilor.
Urmatorul obiectiv care ar trebui inclus in orarul oricarui sejur isi are originile in perioada dominatiei venetiene. Poate ca intuiti deja ca este vorba de Zidurile Venetiene care de secole imbogatesc oferta turistica a Cretei. Construite undeva intre secolele XVI is XVII, Zidurile Venetiene se intind pe nici mai mult si nici mai putin de 3km. Accesul este limitat la 4 porti denumite simbolic cu secole in urma inclusiv Poarta Lazaretto si Poarta Chania. Ca sa beneficiati de cea mai buna vedere trebuie sa ajungeti la Bastionul Martinego unde monumnetul atinge cea mai inalta inaltime a sa si determina formarea unui triunghi. Datorita acestui punct de intersectie al celor mai bune trasaturi ale Zidurilor Venetiene, turistii au privelegiul de a admira intreaga Creta in toata splendoarea ei. Tot aici este localizat si mormantul celebrului creator al operei Zorba Grecul, Nikos Kazantzakis.
Tot sub dominatie venetiana a fost construita si fortareata Koules, un alt obiectiv turistic care va da sejurului dumneavoatra un caracter istoric. Dupa cum poate deja stiti, capitala Heraklion beneficiaza si de o zona portuara, iar in partea de vest a acestei zone se inalta aceasta fortareata impresionanta incarcata de istorie. De-a lungul secolelor a fost pricipala cladire care a asigurat siguranta orasului si a locuitorilor sai. De ajutor au fost zidurile sale care masoara o grosime de 8 metri si inaltimea sa maxima de 3 metri. Pentru a vizita acest momument veti avea de asemenea nevoie de bilete de intrare, in valoare de 2 euro pentru adulti si de doar 1 euro pentru elevi si studenti. Perioada de vizitare variaza in functie de sezon: vara veti putea admira fortareata in fiecare zi cu exceptia zilei de luni intre orele 8:30 si 19:00, iar iarna in fiecare zi a saptamanii, dar numai intre orele 8:30 si 15:00.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.