window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Bruges

/Obiective turistice in Bruges

Obiective turistice in Bruges

Bruges este o bijuterie pentru fotografi, care pot imortaliza frumusetea unei lumi demult apuse in cursul unei mini vacante in cel mai frumos si pitoresc oras al Belgiei. Centrul istoric al orasului se remarca prin strazile sale pietruite, prin cladirile medievale si prezenta trasurilor. Cele mai multe si mai apreciate obiective turistice se afla in aceasta zona, iar unul dintre ele este Catedrala Sint Salvador, cu o istorie de aproape 1000 de ani. Este cunoscuta mai degraba sub denumirea de Catedrala Bruges-ului, statut obtinut dupa inaltarea considerabila a turnului ce a fost distrus in timpul unui incendiu.

 

Bruges-ul este cunoscut pentru numeroasele sale muzee si galerii de arta. Unul dintre cele mai cunoscute muzee este Gruuthusemuseum, un palat din secolul 15 ce a apartinut unei familii bogate care se ocupa cu fabricarea berii. Cuprinde 22 de camere si este axat pe artele decorative si aplicate, cu expozitii ce cuprind ceramica, mobilier, sculpturi si argintarie din perioada secolului 16 si pana in secolul 18. Chiar si numele muzeului are legatura cu berea, fiind denumirea unei combinatii de flori si ierburi ce se foloseau pentru prepararea berii pe plan local. Aceasta combinatie poarta numele de “gruut” si denumirea este in mod evident continuta in cea a muzeului. Fiecare camera are un specific aparte si prezinta piese dintre cele mai inedite si interesante. Este prezentata metoda de creare a dantelei, sunt expuse sculpturi ce ii reprezinta pe cei patru calareti ai Apocalipsei si sunt prezentate imagini ale orasului. Gruuthusemuseum este deschis zilnic din aprilie pana in septembrie intre orele 09:30-17:00 si intre lunile octombrie si martie de miercuri pana luni in intervalul orar 09:30-12:00 si 14:00-17:00. Intrarea in Gruuthusemuseum este permisa dupa achitarea unei taxe.

 

Un alt muzeu ce merita a fi vizitat in cursul vacantei este Memlingmuseum. In ciuda dimensiunilor mici ale cladirii muzeului, aici se afla opere de arta de o importanta majora. Muzeul gazduieste sase creatii deosebit de pretioase ale artistului german Hans Memling. Nascut in Frankfurt in anul 1433, artistul a studiat si a locuit in Bruges, oras de care a fost foarte legat. A devenit cunoscut prin folosirea culorilor intr-un mod unic si special si in scurt timp ajunsese sa fie printre cei mai apreciati artisti ai perioadei sale. Muzeul este gazduit de capela spitalului din secolul 12, Sfantul John, si se afla in imediata apropiere a Apotheek, o farmacie a secolului 17 ce fusese in trecut parte a spitalului. Intrarea in incinta muzeului este taxata, iar vizitarea sa se poate face zilnic din luna aprilie pana in septembrie intre orele 09:30-17:00 si din octombie pana in martie de miercuri pana luni intre orele 09:30-12:30 si 14:00-17:00.

 

Orasul Bruges cuprinde un numar impresionant de muzee si galerii de arta care trateaza subiecte diverse si acopera aspecte diferite ale istoriei Belgiei. Numarul lor este atat de mare incat vizitatorii ar putea sa-si ocupe o saptamana sau doua nemaifacand altceva in afara de vizitarea lor. Daca doriti sa vedeti cat mai multe muzee, cumparati in prealabil un bilet de reducere, care va va asigura accesul in muzee la un pret avantajos.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid