window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Martin Luther King, Jr. National Memorial

/Martin Luther King, Jr. National Memorial

Martin Luther King, Jr. National Memorial

Desi orasul Atlanta are numeroase obiective turistice, exista unele ce sunt invaluite intr-un real mister. Unele din aceste obiective au o istorie fascinanta si de aceea sunt milioane de turisti ce le viziteaza anual. Spre exemplu, centrul ce il comemoreaza pe Martin Luther King Jr. este unul din cele mai importante si mai vizitate obiective turistice din oras.

 

Martin Luther King Jr. a fost unul din pastorii baptisti ce au luptat pentru drepturile civile ale cetatenilor de culoare din Statele Unite ale Americii. In plus, el a condus la lupta numerosi oameni ce doreau sa fie eliberati de sub jugul rasist. Asadar, Martin Luther King Jr. a fost una din cele mai importante personalitati ce au propovaduit libertatea tuturor persoanelor de culoare din Statele Unite si nu numai. El este cunoscut peste tot in lume, in special datorita unuia din cele mai celebre discursuri intitulat I Have a Dream (Am un vis). Mai mult decat atat, i s-a acordat si premiul Nobel pentru Pace, iar dupa asasinarea sa in anul 1968, a primit medalia prezidentiala pentru libertate. Dupa cum va puteti imagina, exista numerosi oameni in intreaga lume ce sunt curiosi sa vada unde a crescut aceasta minune a Americii, unde si-a dezvoltat personalitatea atat de puternica si unde a avut primul impuls de eliberare.

 

Complexul de cladiri ce il comemoreaza pe Martin Luther King Jr. este un adevarat obiectiv turistic si un real centru de interes pentru toti ce interesati sa vada unde a crescut una din marile stele ale Statelor Unite ale Americii. Centrul cuprinde casa in care celebritatea s-a nascut si a crescut, dar si numeroase alte cladiri ce au fost importante in educarea si buna crestere a pastorului. In plus, nu de mult a fost adaugata complexului istoric si biserica in care tatal sau a fost pastor la randul sau. Mai mult decat atat, in complexul istoric se mai gasesc si alte monumente extrem de importante pentru istoria oamenilor de culoare ce traiesc in Statele Unite ale Americii. Dupa cum va puteti imagina, sunt milioane de turisti ce isi doresc sa ajunga in Atlanta, in special pentru a avea ocazia sa viziteze centrul ce il comemoreaza pe marele Martin Luther King Jr. In plus, aici au loc numeroase expozitii ce prezinta numeroasele realizari, evenimente, discursuri si multe ale obiecte ce au relevanta pentru istoria oamenilor de culoare si pentru eliberarea lor de sub rasismul ce i-a urmarit pentru o perioada atat de lunga de timp.

 

Pe scurt, Atlanta este un oras superb ce are multe de oferit si cele mai interesante obiective turistice cu valoare atat culturala, dar si istorica, se pot gasi aici. Orasul este bijuteria statului Georgia din toate punctele de vedere, in special datorita faptului ca are multe de oferit atat in ceea ce priveste atractiile turistice, dar si a modalitatilor de petrecere a timpului liber. Orasul are numeroase parcuri si centre de distractie, unde isi pot petrece timpul liber toti cei ce ajung in Atlanta si vor sa ia o pauza de la cultura si istorie.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid