window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obeliscul George Washington

/Obeliscul George Washington

Obeliscul George Washington

Capitala Statelor Unite ale Americii si una din cele mai mari zone metropolitane din tara, Washingtonul este si unul din cele mai apreciate orase. Datorita obiectivelor turistice de mare valoare culturala si istorica, Washingtonul a devenit una din principalele tinte ale turistilor curiosi sa afle mai multe lucruri despre istoria si cultura Statelor Unite. Asadar, zona metropolitana cu peste 5 milioane de locuitori a devenit una din cele mai apreciate din intreaga tara, in special datorita multitudinii de obiective turistice pe care le pune la dispozitia tuturor celor care vor sa le viziteze.

 

Desi orasul este impanzit de astfel de monumente culturale si istorice, cel mai important obiectiv turistic a fost si va ramane pentru o lunga perioada de timp monumentul ridicat in onoarea primului presedinte al Statelor Unite, George Washington. Obeliscul inalt de peste 160 de metri este facut in totalitate din marmura, granit si o roca metamorfica albastra. Proiectul a fost posibil datorita designerului Robert Mills, care in anul 1840 a pus pe hartie planul. Constructia monumentului ce avea ca rol comemorarea celui ce a fost George Washington a inceput in anul 1848, dar nu a fost terminat decat in anul 1884, la 30 de ani de la moartea arhitectului. Pentru o lunga perioada de timp, lucrarile la monument au fost sistate din diferite motive, printre care principalele au fost razboiul civil si lipsa fondurilor. Obeliscul este printre principalele obiective turistice din oras si el este vizitat de milioane de turisti anual.

 

In plus, sacrificiile facute pentru ridicarea monumentului raman in istorie pentru eternitate si lucrul acesta il face si mai special. Probabil ca multi din cei ce ajung sa vada monumentul se intreaba de ce poarta numele primului presedinte american. George Washington a fost una din cele mai proeminente personaje din istoria Statelor Unite ale Americii, in special datorita daruirii si pasiunii de care acesta a dat dovada atat in lupte, cat si in viata diplomatica. Asadar, in anul in care se implineau 100 de ani de la nasterea unuia din cei mai mari militari si presedinti ai tarii, s-a hotarat construirea acestui monument comemorativ.

 

De-a lungul timpului, constructia a fost pastrata cu grija si nu a suferit nicio reconstructie sau remodelare. In schimb, in anul 2011 cand a avut loc cutremurul din Virginia, varful constructiei a fost avariat, asa incat un anunt a fost facut ca obiectivul turistic va fi inchis pentru o perioada nedeterminata de timp. Dupa numeroase verificari, s-au constat si alte fisuri in piatra din care era facut varful constructiei si s-a hotarat reabilitarea acesteia.

 

Pe scurt, monumentul Washington este unul din cele mai interesante obiective din oras, in special datorita faptului ca spune povestea unui mare om ce a condus Statele Unite ale Americii intr-o perioada destul de dificila pentru tara. Asadar, cei ce vor sa afle mai multe despre istoria capitalei Statelor Unite, dar si despre primul presedinte al tarii, sunt invitati sa viziteze monumentul ce il comemoreaza. Constructia este un adevarat simbol al intregii tari si a aparut in numeroase productii cinematografice, dar si in literatura, fiind descris in amanunt de unii scriitori ce au fost pasionati ce mirobolanta constructie.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid