window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Nisa

/Nisa

Nisa

Nisa este cel de-al cincilea oras ca marime din Franta si este pozitionat in sud-estul tarii, pe coasta Marii Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi. Este un recunoscut centru turistic, fiind supranumit capitala Coastei de Azur. Aici in fiecare zi ajung turisti dornici de soare si plaja. Este in acelasi timp si o statiune balneara cu numeroase obiective turistice demne de vizitat. La Nisa exista Muzeul Matisse, Muzeul de Arte, palatul-muzeu Massena, orasul vechi cu palatul-muzeu Lascaris si catedrala Saint Reparat, gradina si ruinele castelului, ruinele orasului roman Cimenelum, manastirea franciscana din Cimiez, gradina botanica Phoenix, teatrul de opera, catedrala ortodoxa rusa si multe altele care pentru majoritatea vizitatorilor reprezinta impresionante opere de arta in aer liber.

 

La fel ca Lyon si alte orase de renume din Franta, la Nisa s-au nascut, au trait si au muncit numeroase personalitati ale caror nume se regasesc acum in manualele de istorie. De exemplu Jean-Dominique Cassini, astronom francez, Henry Cavendish, fizician si chimist englez, Giuseppe Garibaldi, om politic italian recunoscut pentru puternica lui influenta in Europa, André Masséna, maresal si om politic francez, Gustav-Adolf Mossa, pictor simbolist francez,  Didier Van Cauwelaert, scriitor francez, laureat al Premiului Goncourt si Simone Veil, primul presedinte al Parlamentului European.

 

Nisa este recunoscuta si ca orasul lui James Bond de numele caruia se leaga seria cinematografica care a atras prin luxul afisat de acest personaj. Asta si pentru ca la Nisa au ajuns in anii 70 cei mai bogati si atragatori oameni ai lumii. Este locul preferat de multe vedete care au ales sa isi achizitioneze aici locuinte de vacanta. Doar orasul se afla pe Riviera Franceza, un punct in plus la notorietatea de care se bucura. Nu este om care sa nu fi auzit macar o data in viata de acesta zona a Frantei, cu o clima mediteraneana si cu soare mai tot timpul anului. Cel mai potrivit moment pentru un sejur la Nisa este primavara sau toamna cand temperaturile toride din iulie si august devin suportabile si propice pentru plimbari pe plaje sau prin centrul orasului. Pentru iubitorii de cultura, o vacanta prin muzeele din Nisa se va dovedi o adevarata aventura pentru ca orasul dispune de cea mai mare densitate de muzee dintre toate asezarile urbane din Franta.

 

La Nisa sunt o multime de restaurante concentrate mai ales in orasul vechi, brazdat de un labirint de strazi inguste. Aici viata locala vibreaza zi si noapte. Nisa este si locul ideal pentru cumparaturi deoarece gazduieste brand-uri de renume din Franta si are magazine de desfacere ale unor designeri celebri.  Un sejur pe coasta de Azur, mai exact cu cazare la Nisa pentru 7 nopti cu mic dejun inclus si bilete de avion are ca si pret de plecare 600 de euro de persoana in functie de hotelul ales. Astfel de plecari se pot combina cu cateva zile petrecute in Paris. Rezervarea biletelor de avion si a camerei la hotel din timp duce de multe ori la reducerea costurilor, iar banii astfel economisiti pot fi cu usurinta folositi pentru o cina intr-unul din restaurantele franceze, atat de laudate pentru preparatele culinare. Nisa este preferata ca locatie de vacanta si in perioada sarbatorilor. De exemplu un pachet turistic de 8 martie, include trei zile pe Costa de Azur, cazare la hotel de 3 stele, mic dejun si bilete de avion. Pretul depaseste cu putin 350 de euro de persoana.

 

Individual la Nisa se poate ajunge foarte usor cu avionul. Nice Airport este unul dintre cele mai aglomerate terminale din Franta si are in fiecare zi programate zboruri catre Paris sau alte orase mari din Europa. Companiile care opereaza pe acest aeroport au inclus chiar si zboruri catre Moscova, New York sau Canada.Aeroportul din Nisa este pozitionat la vest de oras pe o colina. De aici in oricare parte a Frantei se ajunge foarte usor cu autobuzul sau trenul.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid