window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Museo Frida Kahlo

/Museo Frida Kahlo

Museo Frida Kahlo

Muzeul Frida Kahlo se afla chiar in casa in care a trait marea artista mexicana. Desi in timpul vietii a fost cunoscuta mai mult ca si sotia lui Diego Rivera, un alt pictor valoros al Mexicului, in ziua de astazi ea i-a depasit popularitatea. Bineinteles, la succesul de care se bucura acum lucrarile Fridei Kahlo a contribuit si filmul biografic realizat in 2002, in care Salma Hayek a jucat rolul artistei.

 

Viata Fridei Kahlo a fost impartita intre dragostea sa pentru pictura si cea pentru sotul ei, Diego Rivera. Desi s-au despartit si impacat de nenumarate ori din cauza temperamentelor vulcanice pe care le aveau amandoi, fiecare a reprezentat pentru celalalt cea mai puternica dragoste pe care au intalnit-o vreodata. Ambii au avut parteneri in afara casatoriei, iar Frida a avut ca partenere chiar femei. Se spune ca Diego nu era suparat din cauza relatiilor extraconjugale cu femei pe care le avea sotia sa, dar era extrem de gelos cand afla de relatiile Fridei cu alti barbati.

 

Frida Kahlo a avut o viata foarte grea, din cauza unui accident pe care l-a suferit la 18 ani cand autobuzul in care circula s-a lovit de un alt autovehicul. Imediat dupa accident, Frida a fost paralizata si chiar si in aceasta stare, ea a continuat sa picteze, in cele mai multe cazuri autoportrete. Frida spunea ca ea este subiectul pe care il cunoaste cel mai bine, mai ales ca nu reusea sa mai iasa afara din casa si sa vada si alte lucruri. Vazand in fiecare zi aceleasi si aceleasi obiecte nemiscate din camera, considera ca ea este singurul lucru care se schimba si care merita sa fie pictat. 

Muzeul Frida Kahlo este o cladire albastra, unde oameni de cultura se intalnesc pentru a-i aduce un omagiu celei care a fost cea mai mare pictorita a Mexicului. Aici pot fi admirate majoritatea lucrarilor artistei. 

Casa in care a trait Frida impreuna cu sotul ei este astazi un muzeu care prezinta modul in care acestia au trait. Multe dintre camerele casei au ramas nemodificate si chiar si micile obiecte ale Fridei sunt asezate exact asa cum Frida obisnuia sa le puna. Numele “Diego” si “Frida” sunt scrise pe peretii bucatariei. In atelierul unde Frida crea se afla un scaun cu rotile si multe pensule, carti, fotografii si alte obiecte care amintesc de marea artista. Filmul cu numele artistei s-a filmat intr-o proportie foarte mare in aceasta casa pentru a-i oferi autenticitate.

 

Frida si Diego au fost pasionati de arta pre-columbiana, multe dintre camere continand figurine de lut, dar si bijuteriile pe care Frida obisnuia sa le poarte. Artista avea inclusiv un loc in gradina, replica a unui templu, unde erau amplasate o multime de statuete. In interiorul templului, construit evident la o scara mica, se aflau si cateva cranii luate de la Chichen Itza.

 

Muzeul este deschis de marti pana duminica de la 10:00 la 17:45. Filmatul in muzeu este interzis.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid