window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Los Angeles

/Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles este un oras laudat de multi, fie ca este vorba despre actori, muzicieni, coregrafi, curatori, profesori, biologi, surferi, studenti, copii, manageri, de absolut toata lumea pentru ca are cate ceva de oferit absolut fiecaruia dintre acestia si dvs implicit. Los Angeles este recunoscut ca fiind capitala internationala a distractiei sau a “entertainment-ului”, cum il numesc americanii. Dar Los Angeles va poate oferi mai mult decat distractie. Acest oras este ca un Mecca al pasionatilor de cultura si cunoastere, avand peste 300 muzee. Si, in primul rand, este un paradis in ceea ce priveste vremea insorita, ceea ce se traduce printr-un numar mare de turisti anual.

 

Los Angeles este recunoscut si ca un oras al modei. Conform unor studii recente, exista mai mult de 134000 de joburi in industria modei in L.A., fie ca vorbim de designeri, modele, hair-stilisti, manichiuriste si asa mai departe. L.A. a intrecut pana si New York-ul in aceasta privinta. Tocmai de aceea, este privit ca un loc unde tinerele talente din lumea modei incearca sa acceada. Dar moda nu a reusit sa intreaca stiinta si tehnologia, mai mult de 230000 oameni lucrand in domeniul sanatatii si al bio-ingineriei si peste 360000 in tehnologie.

 

Daca sunteti interesati de anumite date legate de suprafata, geografia si climatul orasului Los Angeles, aflati ca orasul are o suprafata de 467 mile patrate, geografia sa este reprezentata in principal de munti, dar si de o zona desertica, iar climatul descris de turisti este “perfect”. Lasand aprecierile turistilor deoparte, putem spune ca temperaturile sunt in general foarte potrivite pentru a face plaja. Zilele sunt mai toate asemenatoare cu zilele de vara din Romania, dar nu caniculare, datorita brizei oceanului. Umiditatea este redusa, la fel si zilele cu ploaie. In Los Angeles, nu exista probleme climatologice majore, nu se inregistreaza tornade, furtuni mari, uragane sau alte fenomene ale naturii, ale caror efecte sunt sunt devastatoare, si care se intalnesc in alte zone ale Statelor Unite.

 

Din punct de vedere istoric, orasul Los Angeles exista oficial de la 4 septembrie 1781. Orasul a fost propriu-zis “infiintat” de 44 oameni, de diferite etnii (indieni, spanioli, negri si metisi). Trebuie remarcat faptul ca desi orasul are nume spaniol (Los Angeles), doar 2 dintre cei 44 erau spanioli. Numele asezarii pe care ei au creat-o in 1781 era Satul Doamnei Noastre, Regina Ingerilor – El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles. Dupa ce teritoriul nu a mai fost sub ocupatie spaniola, pentru ca de aici a venit de fapt denumirea in spaniola, nu de la cei 2 oameni care au infiintat orasul, Los Angeles a fost declarat cu adevarat oras. In 1835, Los Angeles a trecut sub ocupatie mexicana, dar in ianuarie 1847, americanii din Statele Unite si-au recastigat teritoriul pierdut, iar orasul este de atunci un oras al SUA.

 

Ca si populatie, Los Angeles are o populatie de 4 milioane de locuitori, cei mai multi fiind hispanici, apoi exista albi, asiatici, afro-americani si indieni.

 

Datele legate de turismul ultimilor ani arata ca in Los Angeles merg anual in jur de 25 milioane de turisti. Ce-ar fi ca in curand sa faceti si dvs parte dintre acestia?

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid