window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Londra

/Londra

Londra

In goana ei, istoria a ras de pe fata pamantului numeroase asezari umane. Multe dintre ele, desi asediate, pradate si arse din temelii, s-au recladit din cenusa. Aceasta este si povestea Londrei, dar punctul in care ea se diferentiaza de a celorlalte orase cu aceeasi soarta este acela in care capitala Angliei a devenit cea mai mare asezare din Europa. 

Stapani pe 1.706,8 km2, aproximativ 8 milioane de londonezi traiesc intr-un mediu prosper, in care afacerile si turismul deopotriva infloresc, unde se vorbesc aproape 200 de limbi si, nu in ultimul rand, unde sentimentul de superioritate al locuitorilor, desi starneste numeroase controverse, continua totusi sa atraga oameni din toate colturile lumii. Caci Londra este un oras cosmopolit unde traiesc sau doar se refugiaza temporar unii dintre cei mai importanti si mai bogati oameni ai lumii. 

Obiectivele turistice ale Londrei sunt numeroase. Trafalgar Square, de pilda, este piata publica pe locul careia Lordul Nelson obtinea faimoasa victorie impotriva flotei lui Napoleon. 

Hyde Park este destinatia perfecta pentru turistii insetati de mistere si de povestile unor crime sangeroase. Terenul, pe care fusese initial padurea unei manastiri, a fost folosit multa vreme de catre  regele Henry al VIII-lea ca loc de vanatoare pentru ca, in cele din urma, sa devina un loc al duelurilor unde lupta data de nobilii englezi pentru a-si pastra onoarea a produs multa varsare de sange. 

Pasionatii de cultura nu vor rata Globe Theatre, teatrul unde, in urma cu mai bine de patru secole, se jucau pentru prima data capodoperele lui Wiliam Shakespeare. Nici cel mai popular muzeu din lume, Madame Tussaud’s, nu poate fi trecut cu vederea, experienta de a privi de aproape copiile din ceara ale celor mai mari personalitati fiind unica. 

British Museum a facut din Londra in sine un obiectiv turistic, caci cei cu adevarat interesati de istorie si vestigii antice vin aici pentru a vedea minunile Lumii Antice – mumiile egiptene si comorile romane. 

Nu in ultimul rand, cei care isi planuiesc o vacanta mai lunga, vizeaza resedinta monarhilor Britaniei, Buckingham Palace, si catedrala Westminster Abbey, locul in care, prin traditie, sunt incoronati acestia. 

Pe langa faptul ca diversitatea obiectivelor turistice din Londra este cu adevarat impresionanta, intervine un alt avantaj considerabil: foarte multe dintre acestea pot fi admirate la preturi foarte mici. Asadar, turistii in cautare de servicii low cost vor fi bucurosi sa aiba parte de experiente diverse si care necesita mai putin de 15 lire. 

Pentru 5.50 de lire de exemplu, o persoana poate face o incursiune de neuitat in bucataria londoneza si nu numai. Cea mai populara locatie o constituie restaurantul Cha Cha Moon, dar exista multe alte oportunitati. 

Cu numai 20 de lire, oricine isi poate asigura un tur al Londrei cu unul din faimoasele autobuze supraetajate, dar putini sunt cei care stiu ca, pentru doar 1.20 de lire, cat costa un bilet de tipul Oyster Card, se pot urca in autobuzul cu numarul 11. Acesta ii va purta de pe strada Liverpool, din nord-estul Londrei, pana in partea de sud-vest, la Fulham Broadway. Catedrala Sfantul Paul, Fleet Street, Piata Trafalgar, Casa Parlamentului si Big Ben-ul, palatul Buckingham si The King’s Road pot fi admirate toate in pretul acestui bilet. 

Ceremonia de schimbare a garzii de la Palatul Buckingham poate fi vazuta gratis de catre toti cei care se afla acolo la ora 11.30, in fiecare dimineata a lunilor din intervalul mai-iulie. In restul anului, momentul acesta este planificat la alte ore. 

Filme foarte bune sunt rulate in permanenta la cinematograful Prince Charles din vestitul cartier londonez West End, iar preturile, seara, sunt de numai 6.5 lire. 

Pentru experiente cu adevarat deosebite, turistii sunt asteptati sa serveasca ceaiul de la ora cinci la hotelurile Ritz sau Fortnum&Mason, sa se rasfete intr-unul din restaurantele celor mai celebri bucatari din lume sau sa se aventureze in numeroasele cluburi de noapte. 

Londra este frumoasa, mereu efervescenta, cu o viata de noapte spectaculoasa, cu destinatii turistice marcate de ruine sau urme ale unor vechi civilizatii, cu muzee, teatre, scene muzicale, parcuri si gradini, catedrale si castele care merita vazute macar o data in viata.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid