window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Kiev

/Kiev

Kiev

Cel mai mare centru cultural, stiintific si industrial al Ucrainei reprezinta totodata si una dintre cele mai atractive destinatii turistice. Atmosfera romantica de pe malul raului Dnieper este intretinuta si de monumentele arhitecturale apreciate de istorici ca adevarate comori ale lumii. Un oras vechi si totusi atat de modern, care imbina influente contradictorii intr-un mod surprinzator, atrage an de an milioane de vizitatori care niciodata nu reusesc sa-l cunoasca in totalitate.

 

Mereu efervescent, alternand centrele de agrement si comert cu oazele de liniste reprezentate de parcuri si gradini fermecatoare, orasul Kiev are atat de multe de oferit celor care se incumeta sa poposeasca acolo.

 

Capitala celei de-a doua tari ca marime din Europa este si ea unul dintre cele mai intinse mari orase ale lumii. Cu toate acestea, se bucura de o popularitate mai scazuta decat Paris, Londra sau Moscova, intr-un mod totusi nedrept, caci istoria ei este fascinanta, oamenii sunt foarte bine educati, iubitori de cultura, arta si istorie, iar descoperirile tehnice cu care se pot lauda sunt de-a dreptul admirabile.

 

Una dintre cele mai reprezentative metafore atribuite Kievului este aceea de „mama a oraselor slave”. In secolele XI – XII era traversat de infloritoarea ruta comerciala dintre Marea Mediterana si Marea Baltica, motiv pentru care a trebuit sa faca fata numeroaselor influente venite din partea strainilor care se perindau prin oras. Secole de-a randul a fost insa si victima numeroaselor framantari sociale si policite, reusind totusi sa-si pastreze farmecul pana in zilele noastre.

 

In lunga sa istorie de mai bine de 1.500 de ani, orasul de pe Dnieper a parcurs un drum dificil de la statutul de reuniune a unor triburi nomadice pana la statutul impunator actual. Au ramas insa dovada vie a bogatei culturi slave un numar impresionant de catedrale, monumente si ansambluri arhitecturale impovarate cu semnificatii istorice majore. Ele au in acelasi timp meritul de a constitui obiective turistice captivante. Catedrala Sfanta Sofia, Poarta Aurita, legendarul mormant Askold, biserica Kievo-Pecherskaya Lavra si vestita strada Kreschatik care pana nu de mult era acoperita de o padure deasa si un rau involburat sunt doar cateva dintre cecle mai impresionante locatii.

 

Pentru cei care adora sa viziteze muzee, Kievul are nu mai putin de 60 de asemenea spatii culturale, dedicate figurilor de ceara, mostenirilor culturale, artei vestice si orientale, medicinei, artei decorative folclorice, teatrului, muzicii si cinematografului, literaturii sau comorilor istorice. Toate aceste izvoare nesecate de informatii si experiente cu adevarat deosebite sporesc si mai mult potentialul turistic.

 

Turistii care nu mai pot suporta atatea lectii fascinante de istorie pot alege insa oricand sa se retraga intr-unul din cluburile de noapte, cazinourile sau cinematografele care impanzesc orasul. Cum industria cinematografica se afla in plina ascensiune, foarte multe festivaluri tematice sau prezentari de filme au loc anual in capitalaUcrainei. Cu acest prilej isi fac aparitia in oras actori faimosi, iar cinefilii au adesea oportunitatea de a viziona premiere sau filme care se bucura de un succes rasunator in cinematografe la standarde internationale, cu echipamente video si audio de ultima generatie.

 

Pentru rasfat total, strainii se inghesuie in saunele foarte populare sau saloanele de masaj. Ucrainienii au foarte mare incredere in beneficiile terapeutice ale bailor de aburi, motiv pentru care exista foarte multe asemenea centre in oras, la preturi accesibile. Distractia mai este garantata si in cadrul cluburilor sportive, unde se practica scufundarile, cartingul, ciclismul montan, calaria, salturile cu parasuta sau paintballul. Iar dupa asemenea activitati obositoare, relaxarea intr-un bar unde se joaca biliard si bowling poate fi cea mai inspirata alegere.

 

Datorita multitudinii ofertelor, turistii se simt mereu bine la Kiev, atat in timpul toamnei sau iernii, cand vremea este in general innorata si cu precipitiatii bogate, cat si in timpul verilor incendiare, cu temperaturi de peste 35 de grade.

 

Intr-un oras aparent imens, cu oportunitati coplesitoare, niciun sejur nu este suficient de lung, iar cei care poposesc pentru prima data in zona isi doresc sa revina iar si iar, numai pentru a cunoaste cat mai mult din aceasta experienta unica. Nu degeaba spunea Honore de Balzac ca Petersburg este un oras tanar, Moscova unul antic, dar Kievul este orasul etern, „Roma nordica”.

 

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid