window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Johannesburg

/Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg este cel mai mare oras din Africa de Sud, dupa numarul de locuitori(11.3 milioane in zona metropolitana a orasului). Johannesburg este cunoscut in Africa avand numele de Jo’burg sau Jozi.

In timp, Johannesburg a trecut si prin lucruri bune si mai putin bune, toate reusind sa transforme acest oras in ceea ce este astazi: marea inima a Africii de Sud. Nu demult, orasul era cunoscut pentru teroarea de pe strazi si sunetele de mitraliere, pentru o era in care locuitorii sai nu evoluau deloc din punct de vedere profesional si in care priveau deznadajduiti cum orasul se distruge. Insa acele vremuri au trecut, iar Johannesburg a redevenit ceea ce ar fi trebuit sa fie dintotdeauna, un oras prosper, care sa inspire incredere si sa fie apreciat.

Johannesburg se afla din punct de vedere geografic pe platoul Highveld, din partea de est a Africii de Sud, ce are o inaltime de 1753 m. Prin Johannesburg trec multe parauri, ce asigura necesarul de apa al orasului. In afara de acestea, doua mari fluvii africane isi au punctul de pornire in Johannesburg: Limpopo si Orange.

Climatul este subtropical, cu temperaturi in general pozitive. Temperaturile cele mai mari(35°C) se inregistreaza din septembrie pana in martie, iar temperaturile mai mici(23°C) din aprilie pana in august.

Ca si aspect, Johannesburg seamana cu orasele americane, cu zgarie-nori, oameni de afaceri mergand pe strada in costum, parcuri generoase si un trafic aglomerat. Johannesburg aduce profit statului Africa de Sud prin activitatile comerciale, financiare si industriale, care se desfasoara in acest oras. Cele mai inalte cladiri din Africa se gasesc in Johannesburg si sunt: Centrul Carlton, Turnul Sentech si Turnul Hillbrow. Companii multinationale isi desfasoara activitatea in Johannesburg de ani de zile: IBM, First National Bank, Absa, Standard Bank, Willis Group.

Johannesburg este unul dintre cele mai “verzi” orase ale lumii, datorita politicii duse de Administratia Parcurilor. Se estimeaza ca exista peste 6 milioane de copaci; 1.2 milioane plantati pe strazi, bulevarde, printre pavaje si betoane si 4.8 milioane in gradini private. Turistii interesati de evolutia plantelor in Johannesburg pot vizita Gradina Botanica, ce se afla in suburbia Emmarentia.

Limbile care se aud cel mai des pe strazi in Johannesburg sunt africana si engleza. Dintre limbile africane, in Johannesburg exista locuitori vorbitori de: Ndebele, Xhosa, Zulu, Sotho, Venda, Tsonga si Tswana.

Multi oameni muncesc in minerit, aceasta fiind principala activitate pe care Johannesburg si-a cladit prosperitatea. Altii in retail, comunicatii, media, industrie, mediul de afaceri, transporturi si arta. Retailul este foarte bine reprezentat in Johannesburg de existenta a numeroase complexuri comerciale, magazine, boutique-uri si asa mai departe. Cel mai mare mall este Sandton City, iar cel mai prestigios, Hyde Park. Alte complexuri comerciale sunt: Southgate, Northgate, Westgate, Eastgate, Rosebank, Johannesburg South, The Glen Shopping Centre, Clearwater Mall, Cresta. In afara de acestea, exista si planuri pentru a construi altele.

Johannesburg este un oras in plina dezvoltare si asta se vede oriunde te-ai duce in Johannesburg, sau orice ai face. Din punct de vedere muzical, Johannesburg este parintele stilului Kwaito, considerata o muzica post-apartheid si cantata de generatia tanara. Exista similaritati intre acest stil de muzica si muzica hip-hop, dar Kwaito are si influente house. Anumite sunete sau beat-uri insa sunt 100% africane.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid