Urm?toarea poveste circul? despre mâncarea peruvian?: George Auguste Escoffier, buc?tarul care a scris regulile buc?t?riei fran?uze?ti contemporane, a clasificat odat? buc?t?riile de top din lume.
În ochii lui, cea mai bun? a fost, bineîn?eles, buc?t?ria fran?uzeasc?, urmat? de cea chinezeasc?, ?i, în al treilea rând, peruvian?. Italian?? Spaniol?? Nici m?car nu au fost men?ionate. În timp ce povestea poate sau nu s? fie veridic?, acest clasament este o profe?ie îndeplinit?: Lima, capitala Peru, este în prezent cel mai bun loc din univers pentru a gusta savoarea buc?t?riei de cea mai înalt? clas?.
Putem g?si totu?i o dovad? matematic?, dac? folosim ghidul celor mai bune 50 de restaurante din lume. Niciun ora? de pe list? nu are mai mult de trei restaurante în primele 50 de locuri. Singurele patru care sunt reprezentate de un trio sunt New York, Londra, Mexico City ?i Lima.
În acest ghid Lima are cel mai bun scor, a?a c? nu vrem s? v? mai ?inem ca pe ghimpi ?i vom enumera mai jos cele 3 restaurante fine dining din capitala Peruan?: Restaurant Central, Restaurant Maido, Restaurant Astrid y Gaston.
Dac? sunte?i adep?ii mânc?rii cu gust autentic, pute?i la fel de bine încerca preparatele restaurantelor locale, foarte bine cotate de c?tre clien?i, cum ar fi Isolina Taberna Peruana, La Vista Restaurant sau Cafe Museo Larco.
Bine, am înteles unde trebuie s? mânc?m, acum este timpul s? ?tim ?i ce specialit??i culinare s? nu rat?m în aventura peruan?. Ceviche este cel mai cunoscut tip de mâncare provenit? din Peru. Preparatul este delicios ?i este extrem de diferit fa?? de ce po?i întalni în alte zone. Bifa?i ?i orice preparat pe baz? de frunze de coca, plant? cu un ridicat con?inut de calciu ?i potrivit? ca energizant. Localnicii consum? în mod obi?nuit carnea de porc de guineea, sau cuy . Cel mai vestit dish pe baz? de cuy îl g?se?ti la Astrid Y Gaston, unde chef-ul deghizeaz? preparatul ca pe ra?a Peking, datorita fragezimii caracteristice a c?rnii dar ?i a nuan?ei sale închise. Lomo Saltado este pentru iubitorii de carne de vit?. Carnea este preg?tit? în stil chinezesc, marinat? cu o?et si sos de soia ?i servit? sotee cu garnitur? de cartofi pr?ji?i.
Tot ce mai ave?i de f?cut apoi este s? ciocni?i un pahar cu Pisco Sour, cocktailul local delicios pe baza de albu? de ou ?i limet?.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.