window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ellis Island & Statuia Libertatii

/Ellis Island & Statuia Libertatii

Ellis Island & Statuia Libertatii

New York-ul este cel mai popular oras din Statele Unite ale Americii si, in acelasi timp, una din marele metropole ale lumii. Mai mult decat atat, orasul este un adevarat centru istoric ce spune povestea uimitoare a inceputurilor tarii. In plus, aici exista numeroase obiective turistice ce fac mai mult decat sa arate istoria tarii, ci spun povestea culturala, explica truda pe care imigrantii au depus-o pentru a face America ceea ce este azi. Unul din obiectivele turistice care arata cat de important este orasul pentru intreaga natiune este Statuia Libertatii, care este considerata si un adevarat simbol nu doar al eliberarii Americii de sub asupritorii ce au colonizat-o, ci si al puterii de care au dat dovada Americanii.

 

La inceputul anilor 1900, Statele Unite ale Americii vedea cel mai mare val de imigrari. Milioane de straini, in special europeni, ajungeau pe Ellis Island, locul in care acum salasluieste Statuia Liberatii. Ellis Island era un loc ca de foc pentru toti imigrantii ce veneau in America cu speranta realizarii visului american, sau doar pentru a scapa de nedreptatile si neajunsurile ce le sufereau in tara lor nativa. Cu toate astea, Ellis Island avea grija sa le spulbere orice speranta pentru un viitor extraordinar, aici imigrantii fiind cercetati si verificati la sange. Dar, chiar si asa, oamenii ce au debarcat aici nu si-au pierdut increderea si au continuat sa ia cu asalt strazile New York-ului, care la vremea aceea nu aratau atat de spectaculos ca in prezent.

 

In centrul insulei Ellis isi avea resedinta, chiar si la inceputurile anilor 1900, Statuia Libertatii. In anul 1886, statuia ajungea in Statele Unite ale Americii, ca un cadou venit din partea francezilor pentru sarbatorirea celor 100 de ani de cand America isi declarase independenta. In 1900, obiectivul turistic devenea un important semn ca pamantul fagaduit este aproape. In prezent, Statuia Liberatii reprezinta o importanta atractie turistica si milioane de turisti o viziteaza anual. Mai mult decat simbolul pe care aceasta il reprezinta, grandoarea si frumusetea sa fac din statuie un adevarat centru de interes pentru toti cei ce ajung in America si mai precis in New York.

 

Cantarind peste 220 de tone, obiectivul turistic are o inaltime de 46.5 metri fara soclu si de 93 de metri cu acesta. Scheletul de fier al statuii este invelit in cupru, pentru a-l proteja, iar acesta este principalul motiv pentru care Statuia Libertatii a capatat culoare verde – cuprul oxidat isi schimba culoarea. Nu doar statuia reprezinta singurul punct interesant de pe insula Ellis, ci si soclul pe care aceasta este plasata. In interioul soclului in forma de stea este un muzeu unde toti cei ce ajung pot sa isi caute stramosii. Anale intregi sunt comasate in simple calculatoare ce le permit tuturor turistilor interesati sa faca o cautare mica in istoria Statelor Unite, sa vada daca nu cumva si stramosii lor au pus piciorul pe pamant american.

 

Pe scurt, Statuia Libertatii este un real simbol al intregului oras, dar si al Statelor Unite ale Americii, el reprezentant atat libertatea cat si promisiunea pentru o viata mai buna.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid