window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ecuador

/Ecuador

Ecuador

Republica Ecuador este o tara situata in partea de nord-vest a Americii de Sud, fiind inconjurata de cateva dintre cele mai interesante tari, precum Columbia si Peru, si bineinteles, de Oceanul Pacific. In Ecuador, mai precis in Oceanul Pacific, se afla fabuloasele Insule Galapagos, care adapostesc numeroase specii de animale si plante care s-au dezvoltat acolo datorita mediului propice si care au facut obiectul de studiu al teoriei evolutioniste in mainile lui Charles Darwin.

Tara este strabatuta de linia transversala Ecuatorului, de aici si denumirea, si are trei regiuni geografice principale, La Costa, La Sierra si La Amazonia, caracterizate prin terenuri joase, cu plaje si tarmuri intinse, prin lanturi muntoase, aici incadrandu-se Muntii Anzi, si prin zone de salbaticie naturala, si-anume o mica portiune din jungla amazoniana.

Capitala tarii este Quito, un oras situat la 2850 metri altitudine, la poalele vulcanului Pichincha, fiind recunoscut drept singura capitala din lume amenintata de un vulcan activ, cat si pentru faptul ca e cea mai apropiata capitala de Ecuator si cea de-a doua capitala ca altitudine din lume.

Cea mai buna perioada de vizita in Ecuador este, in principiu din august pana in ianuarie. Intrucat coasta este fierbinte si umeda din ianuarie pana in mai, din mai pana in iunie e vreme cu precipitatii si zile mohorate, iar restul anului e uscat si racoros, fiecare decide pentru el cand e mai bine sa calatoreasca in aceste zone pretentioase.

Despre locuitori se stie ca sunt urmasi ai incasilor in jur de 25%, 55% ar fi o rasa mixta dintre europeni si indieni, restul de 20% fiind de origine spaniola sau africana. Economia tarii este sustinuta de agricultura, principalele culturi pentru export fiind cele de banane, cacao si cafea, insa se cultiva in cantitati marisoare si orz, grau, porumb, cartofi si alte legume in Anzi. De asemenea, zacamintele imense de petrol descoperite in anul 1972, reprezinta 40% din exporturile tarii, stimuland si industriile de otel, produsele petrochimice si cele de ciment, ajutand astfel la ocuparea fortei de munca si la cresterea economiei. 

By |2018-09-12T13:20:36+03:00September 12th, 2018|Tara|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid