window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Dublin

/Dublin

Dublin

Dublin este cel mai mare oras al Irlandei si este si capitala tarii. Exista aici suficiente obiective turistice care ii tin pe vizitatori ocupati pentru multe zile si de aceea este unul dintre cele mai vizitate orase ale Irlandei. Dublin-ul este un oras prosper si modern, cu un trafic extrem de aglomerat si cu restaurante mereu pline. Cel mai mare aeroport din Irlanda se afla in Dublin, iar cum foarte multi turisti care sosesc in oras sau in alte regiuni ale tarii aterizeaza pe acest aeroport, numarul de vizitatori ai Dublin-ului este mereu foarte mare. 

In timpul verii nu ploua foarte des, insa in Irlanda umiditatea este crescuta, iar vremea se schimba foarte des. Din mai pana la sfarsitul lui august, in Dublin temperaturile ajung sa fie destul de ridicate, iar umiditatea este crescuta, ceea ce inseamna ca imbracamintea din bumbac este de preferat. Iernile pot sa fie foarte indelungate, nu ninge frecvent, dar temperaturile sunt scazute, cu o minima de 3 grade Celsius si o maxima de 8 grade Celsius. 

Cei aflati la prima calatorie in orasul Dublin ar trebui sa incerce sa capete o vedere de ansamblu asupra orasului inainte de a incepe sa-l viziteze in amanunt. Cea mai buna modalitate de a realiza acest lucru este printr-o calatorie cu unul din autobuzele decapotabile, care va va duce la cele mai importante obiective turistice si o sa va dea sansa de a admira orasul pe indelete. Printre cele mai importante obiective turistice se afla casele unde s-au nascut Oscar Wilde si Ducele de Wellington, Catedrala Bisericii Crestine, Catedrala Sfantul Patrick si Castelul Dublin. 

Oficial, in Irlanda se vorbesc doua limbi: engleza si irlandeza. Engleza este vorbita aproape de toti locuitorii tarii, insa pe drum o sa aveti surpriza sa vedeti indicatoare scrise numai in irlandeza. 

Sunt cateva reguli care trebuie respectate in Irlanda si cateva lucruri care ar fi bine sa le fie cunoscute turistilor inainte de a ajunge in Dublin. In multe dintre cladirile din oras si mijloacele de transport in comun fumatul nu este permis. In majoritatea barurilor se poate fuma, insa de obicei este amenajat un spatiu special unde pot sa stea fumatorii. De obicei, regula este sa mentineti discretia si sa fumati numai daca si cei din jurul dumneavoastra o fac. Restaurantele mentioneaza de obicei in meniuri sumele de bani care trebuie platite celor care va servesc la masa, insa daca acestea nu sunt specificate explicit se considera ca bacsisul trebuie sa reprezinte aproximativ 10% din consumatie. Irlandezii sunt destul de intelegatori si toleranti, dar cer ca turistii sa respecte cateva reguli de buna purtare. Printre acestea, turistii trebuie sa astepte la rand, sa evite certurile sa nu fie nepoliticosi, sa stie sa multumeasca, dar si sa-si ceara scuze. In locurile publice, veti observa ca irlandezii tind sa vorbeasca destul de incet si asteapta ca turistii sa le urmeze exemplul. 

In Dublin, cazarea este destul de scumpa, mai ales la hotelurile din centrul orasului. In timpul verii, preturile cresc, iar daca doriti sa vizitati orasul in aceasta perioada cel mai bine este sa rezervati camera la hotel cu ceva timp inainte. Unele hoteluri ofera pachete de cazare avantajoase la sfarsit de saptamana, in timp ce altele scad preturile in mijlocul saptamanii. Daca nu doriti sa stati in centru, alegeti suburbiile din nord si cazati-va la unul din B&B-uri, unde pretul camerei poate sa ajunga chiar si la jumatate. Intre sfarsitul lui iunie si septembrie puteti sa va cazati in unul din campusurile universitare din oras, ca de exemplu la Trinity College sau Mercer Court. De fapt, zona din jurul Trinity College ofera multe oportunitati de cazare la preturi avantajoase, iar Temple Bar-ul se afla foarte aproape.

Daca doriti sa zburati Bucuresti-Dublin, trebuie sa stiti ca pretul unui bilet de avion catre Dublin este de aproximativ 500 de euro pentru un zbor direct, insa biletul de avion Bucuresti-Dublin poate sa ajunga sa coste si 1 200 de euro.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid