window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Districtul Shibuya

/Districtul Shibuya

Districtul Shibuya

Districtul Shibuya din Tokyo este locul pe care orice turist in Japonia trebuie sa il viziteze. Este acea zona din oras unde sunt stranse cele mai importante branduri comerciale japoneze, dar si straine. Tinand cont ca sunteti in Tokyo, veti acorda atentia cuvenita produselor 100% japoneze sau macar asiatice.

 

Veti descoperi in Shibuya o noua lume. Adevarata civilizatie japoneza se vede cel mai bine in acest district comercial, mai bine decat pe alte strazi din Tokyo, mai bine decat in restaurantele din zonele financiare ale orasului, unde toti se imbraca business si unde nu iti dai seama care este diferenta intre est si vest. In Shibuya veti vedea oameni imbracati cu totul diferit de cum sunteti obisnuiti in Europa, ba chiar diferit si fata de Japonia in general, veti vedea cantareti si alte tipuri de performeri la colt de strada, facandu-si meseria, dar nu ca sa castige bani, ci pentru ca asa le place si veti fi absorbiti de noua cultura.

 

Districtul Shibuya este cel mai popular district din Tokyo in ceea ce priveste cumparaturile si distractia. Daca un japonez vrea sa se distreze in weekend, Shibuya este locul in care merge. Daca o domnisoara vrea sa isi imbunatateasca garderoba, merge tot in Shibuya. Atunci cand apare un nou film, japonezii prefera cinematografele din Shibuya. Shibuya este ca un oras in oras, fiind foarte popular in special pentru tineri.

 

Si pentru ca unui district de shopping ii sta bine inconjurat de alte districte cu acelasi scop, langa Shibuya puteti intalni si Omotesando si Harajuku, alte districte frecventate de tineri pentru exact motivele enumerate mai sus in cazul districtului Shibuya.

 

Shibuya este un loc in care veti cheltui cu siguranta 70-80% din suma pe care o veti lua cu dvs in Tokyo, restul de bani fiind cheltuiti cu transportul, hotelurile si mijloacele de comunicatie. Un loc in apropriere de Shibuya, unde nu trebuie sa cheltuiti nici un ban este Parcul Yoyogi, un loc unde veti gasi relaxarea de care aveti nevoie. Daca vreti sa luati parte la cultura si religia japonezilor, o puteti face printr-o vizita la templul Meiji Jingu, aflat tot in apropiere de Shibuya.

 

Shibuya este atat de faimos ca si district incat are propria retea de televiziune. De fapt, in Shibuya exista cele mai multe statii de televiziune decat in orice alta regiune din lume. Cu atatea televiziuni in jur, este clar ca una dintre ele este dedicata in special districtului in sine si locuitorilor sai. In general, Shibuya TV transmite stiri din zona si prezinta ce evenimente vor mai avea loc, care sunt concertele care se vor sustine, ce filme vor mai aparea si multe altele de acest gen.

 

Cei care au urmarit filmul “Hachiko” despre un caine loial stapanului sau stiu desigur ca locul unde Hachi l-a asteptat pe stapanul sau, dupa ce acesta murise, timp de 10 ani zi de zi, a fost gara Shibuya. In memoria acestui caine, care a existat cu adevarat (s-a nascut in 1923), japonezii au ridicat un monument care il simbolizeaza pe Hachi. In piata mare a statiei de tren Shibuya troneaza statuia lui Hachiko, unul dintre cele mai populare locuri de intalnire din Shibuya.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid