window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Cuba

/Cuba

Cuba

Chiar daca este pe locul 105 in topul celor mai intinse tari, Cuba se diferentiaza de restul prin a fi tara care este cel mai usor de recunoscut. Poate ai auzit de Che Guevara, de trabucuri si de regimul comunist si cu siguranta cunosti deja cate ceva despre aceasta tara.

Daca te pregatesti sa calatoresti in Cuba insa, trebuie sa cunosti mai multe lucruri si un rucsac, bani si pasaportul nu-ti sunt de ajuns; trebuie sa fii flexibil, creativ si sa ai un mare simt al aventurii. Numai asa o sa poti vedea ce inseamna Cuba cu adevarat. Daca nu vorbesti spaniola, invata cateva cuvinte de baza, deoarece cubanezii vorbesc rar alta limba.

Cuba este de fapt o insula, situata in nordul Americii, intre Marea Caraibilor, Oceanul Atlantic si Golful Mexic. Tara se poate vizita lejer, neexistand prea multe bariere care sa te impiedice sa ajungi acolo unde iti doresti(ne referim aici la restrictii impuse de guvernul cubanez).

Ca sa calatoresti in Cuba, ai nevoie de moneda de schimb. Cubanezii accepta si dolari, dar la fel cum sunt retincenti in a vorbi engleza sau alte limbi, tot asa nu accepta cu bucurie nici alte monede in afara de cea nationala. Monedele din Cuba sunt de doua feluri: pesos cubanez convertibil si pesos cubanez; aceasta a doua moneda este moneda nationala oficiala.

Turistii folosesc in general primul tip de moneda, deoarece casele de schimb afiseaza cursul dintre dolar si aceasta moneda, nu moneda oficiala. Pesosul cubanez poate fi schimbat doar in euro, lire sterline, dolari canadieni si franci elvetieni. Cursul difera de la o zi la alta, dar se poate modifica chiar in aceeasi zi; este important de retinut ca la curs se mai adauga o taxa de 8% din valoarea tranzactiei, care este platita de catre turist.

Referitor la dolarii americani, se pot schimba si acestia in pesos cubanezi, doar ca la cursul de schimb, la taxa de 8%, se mai adauga si o “penalizare” de 10%. Asadar, cand mergi in Cuba, ar fi de preferat sa veniti cu una din cele 4 monede mentionate anterior.

In ceea ce priveste cele mai bune perioade pentru a vizita tara, acestea sunt: de Craciun, Paste, in iulie si august. Aceste date au fost raportate ca fiind cele mai preferate de catre turisti, fara a exista vreo logica anume. De altfel, in perioada verii, este foarte cald si dificil sa calatoresti dintr-un loc in altul; cu toate acestea, majoritatea turistilor prefera mijlocul verii. Ideal ar fi sa mergi acolo din ianuarie pana in mai, ca sa eviti caldura si zonele aglomerate de turisti. Din iunie pana in noiembrie, in afara de calduri mari, exista si pericol de uragane. Daca esti in cautare de festivaluri, acestea au loc pe tot parcursul anului, deci orice perioada de vizitare este inspirata.

In Cuba poti ajunge pe absolut toate caile cunoscute omului, si anume: pe apa, pe sosele, cu trenul sau cu avionul. Vasele straine pot ancora doar in aceste porturi: Cabo de San Antonio, Maria la Gorda, Marina Hemingway, Trinidad, Varadero, Cienfuengos si Santiago de Cuba. In ceea ce priveste intrarea de pe continent in Cuba, ai nevoie de urmatoarele ca sa treci de granita: pasaport, card de turist si rezervare macar pentru prima noapte de stat in Cuba. Daca mergi cu avionul in Cuba, o sa aterizezi pe Jose Marti International Airport (25 km departare de Havana), de unde exista mijloace de transport catre orice posibila destinatie din Cuba.

By |2018-09-12T13:20:36+03:00September 12th, 2018|Tara|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid