window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Creta

/Creta

Creta

Creta este cea mai mare insula a Greciei. Cunoscuta si sub numele de “Insula Miracolelor”, Creta este considerata leaganul civilizatiei mediteraneene. Aceasta insula, situata in partea sudica a Greciei este un conglomerat de plaje tropicale, vestigii ale civilizatiilor demult apuse, numeroase sate traditionale, si un numar impresionat de situri arheologice, care si la ora actuala, dupa 5000 de ani de istorie, traditie, sapaturi si descoperiri, inca mai pastreaza secretele zeilor.

 

Pentru cei ce au avut placerea sa citeasca, sau macar au auzit de “Zorba Grecul” pot pasi pe urmele scriitorului de renume mondial Nikos Kazantzakis, care a locuit in Creta pe perioada redactarii faimoasei carti. Combinatia de istorie si traditie fac din Creta un loc al regasirii, al contemplarii si al linistii interioare. O simpla privire aruncata spre peisajele ce inconjoara Creta va fi de ajuns. Pe langa locatiile incarcate de frumusete si istorie, Creta pune la dispozitie facilitati ultramoderne de cazare, transport si agrement. Aceste elemente combinate, fac din Creta una dintre cele mai atractive locatii de vacanta de pe pamant.

 

In comparatie cu alte locatii si alte localitati din Grecia, Creta poate fi considerata o tara, sau prin extensie, o lume aparte ce isi pastreaza propriile traditii si propriul dialect. Localnicii se mandresc cu statutul lor de “cretani”. Privind spre structurile vechi si spre apeductele antice, se pot vedea foarte clar urmele lasate de invadatorii romani sau turci. Cu toate acestea, insula Creta a ramas in continuare a cretanilor, iar toate traditiile lor au supravietuit multiplelor transformari de cultura. Ferice pentru turisti este faptul ca pe toata insula se vorbeste atat limba cretana, cat si limba engleza ceea ce inseamna ca o simpla intrebare se poate extinde catre o conversatie interactiva si educativa care nu poate avea loc decat doar la un pahar de vin si o masa copioasa cum numai pe una din terasele lor se poate gasi.

 

Insula Creta este un loc al muzeelor, vestigiilor si siturilor arheologice. Este recunoscuta ca una din cele mai populate zone ale Mediteranei in materie de turisti. Oricine a trecut prin Creta, daca nu a trecut macar odata prin Knossos, Phaestos sau Malia, nu poate spune ca a viziat cu adevarat insula. In functie de orasul ales, veti gasi zeci si sute de obiective turistice si peisaje de vizitat.

 

Cei care iubesc linistea si relaxarea se pot indrepta spre Gouves, una din cele mai mici si mai frumoase localitati din toata zona sudica a Cretei. Principala sursa de agrement este plaja imensa si sporturile nautice pentru fani. Spre seara, o plimbare pe malul marii este binevenita in timp ce acele cateva baruri si restaurante vor oferi numai mancare de cea mai buna calitate, combinata cu arhicunoscuta ospitalitate greceasca. Este locul perfect peutru a te regasi, a medita si a uita de lumea moderna chiar si pentru cateva clipe.

 

Vecina cu Gouves, localitatea Hersonissos este considerabil mai “zgomotoasa” menita pentru turistii care vin la distractie. Cu exceptia plajelor minunate unde sunt organizate toate tipurile de sporturi care mai de care mai variate, in Hersonissos se pot gasi apartamente, hoteluri si pensiuni ce pot satisface toate gusturile. Portul Hersonissos este renumit in toata Creta pentru barurile, si restaurantele unde nu pare a se tine cont de zi sau noapte. Vizitatorii isi vor satisface toate gusturile in materie de bijuterii, imbracamnite, incaltaminte si agrement.

 

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid