window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Corfu

/Corfu

Corfu

Insula Corfu este un rai turistic pentru cei ce doresc sa guste din viata greceasca in timpul unui sejur intr-una din Insulele Ionice. Capitala omonima este in acelasi timp si principalul oras al insulei, un oras care atesta trecutul istoric si bogat in lupte. Cele doua castele care cuprind capitala insulei, strategic plasate, au determinat guvernul grec sa proclame aceasta capitala drept un ‚oras castel’, Kastropolis, si, in mare parte datorita lor, vechiul oras al capitalei a fost listat in Patrimoniul Mondial UNESCO, in anul 2007.

 

Desi cu o istorie bogata, insula aflandu-se sub ocupatie venetiana pentru foarte mult timp, in anul 1864 fiind alipita Greciei prin Tratatul Londrei, mitologia, sau mai bine spus, legenda aparitiei insulei si a locuitorilor acesteia pare sa atraga turistii in acest loc mirific. Numele grecesc al insulei este Kerkyra sau Korkyra si provine de la fiica zeului Asopos, pe care zeul Poseidon a rapit-o si cu care a avut un fiu, Phaiax, de la care provine numele de phaiachieni, locuitori ai acestei insule. Insa numele insulei, Corfu, poate fi interpretat si din persepctiva etimologica, numele derivand din grecescul Koryphai, care inseamna ‚varfuri’, facandu-se referire la cele doua varfuri ale muntelui Palaio Frourio.

 

Avand o clima calda aproape tot timpul anului, insula Corfu si mai ales Orasul Corfu sunt vizitate anual de cei care iubesc caldura, dar si mitologia si istoria, dorind sa guste din tot ceea ce li se ofera aici. Insa, pentru a ajunge pe insula, aveti nevoie de mijloace de transport si de rute avantajoase. De exemplu, daca doriti sa apelati la rutele aeriene pentru un sejur in Corfu 2012, biletele de avion procurate din timp pot fi destul de avantajoase. Cu toate acestea nu sunt zboruri directe de la Bucuresti la Corfu, insa o escala in Atena poate fi un prilej de a vedea si mai mult din Grecia.

 

Daca insa doriti sa zburati din Atena in Corfu acest lucru este posibil, intrucat aeroporturile din cele doua orase va ofera posibilitatea unor zboruri zilnice, cu o durata de o ora, dar si posibilitatea de a va procura un bilet de avion de la o agentie de turism din tara. Sejurul Corfu 2012 pe care doriti sa-l faceti poate incepe foarte bine prin achizitionarea biletelor de avion, dar la fel de bine poate incepe si prin marcarea pe harta a rutei pe care sa o faceti cu masina pana in Corfu, avand in vedere si calatoria cu feribotul. Daca insa sunteti deja in Atena si doriti sa calatoriti cu masina pana in Corfu, puteti inchiria o masina din oras, cu un sofer ce va va fi si ghid, avand posibilitatea sa admirati peisajele frumoase din timpul drumului si sa gustati din ospitalitatea greceasca.

 

Daca insa nu sunteti in trecere prin Corfu si doriti sa va petreceti mai mult itmp pe insula, sunt de remarcat posibilitatile nenumarate de cazare,ce cuprind hosteluri la preturi avantajoase, hoteluri de cinci stele cu mic dejun inclus sau vile pe care sa le inchiriati pentru intreaga familie sau pentru intreg grupul de prieteni cu care va petreceti vacanta in Corfu. In acest fel, va puteti simti la fel de liber si de bine primit ca acasa, iar pretul pe care il veti plati va va permite apoi sa va bucurati de tot ceea ce va poate oferi insula mai bun si mai frumos in ceea ce priveste mancarea, obiectvele turistice si suvenirurile.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid