window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Riviera Franceza

/Riviera Franceza

Riviera Franceza

Una dintre cele mai exotice destinatii din Europa este Coasta de Azur, cunoscuta si sub numele de Riviera Franceza. In acelasi timp, este printre cele mai populare zone de litoral din intreaga lume, fiind permanent plina cu turisti. In centrul acesteia se afla Nisa, iar emblema sa turistica este reprezentata de cladirea hotelului Negresco, construita de catre un roman pe numele sau Negresco.

Coasta de Azur mai este cunoscuta si sub denumirea de Riviera Franceza, fiind o regiune de coasta a Frantei la Marea Tireniana. La est aceasta se continua prin Monaco cu Riviera Italiana, intinzandu-se pe o suprafata de 193 km de-a lungul tarmului francez de la Marea Mediterana. Pana in secolul al XIX-lea, aceasta era formata din sate de pescari, dar aceasta situatie s-a schimbat radical odata cu edificarea caii ferate si vizita reginei Victoria.

Regiunea a fost o importanta sursa de inspiratie pentru diversi artisti consacrati, cel mai bun exemplu fiind Picasso, un numar mare din lucrarile acestuia regasindu-se in muzeele locale. La nord se afla Alpii, la vest este Cannes, iar la est sunt tarmurile stancoase. Dupa cum probabil stii, Coasta de Azur reprezinta de decenii bune un simbol al distinctiei si elegantei de pe batranul continent, locul unde se afla statiunile exclusiviste precum Cannes, Nisa, Menton si bineinteles, Saint-Tropez.

Trecerea din Riviera Franceza pana in cea italiana se face prin Monte Carlo, o subdiviziune a statului Monaco. Este un loc renumit pentru numeroasele cazinouri ce se gasesc aici, cat si pentru circuitul de Formula 1. Hotelurile de patru stele de aici sunt echivalentul a celor de cinci stele intalnite in alte locuri.

In ceea ce priveste Cannes-ul, este locul care gazduieste faimosul Festival International de Film, unde an de an vin cei mai faimosi actori din industria cinematografiei. Este o statiune foarte pretentioasa si luxoasa, iar ca obiectiv turistic ce nu trebuie ratat amintim Palatul Festivalurilor si al Congreselor.

Referitor la Nisa, acesta este un oras situat in centrul Coastei de Azur, fiind cel mai mare de pe coasta. Cladirea hotelului Negresco este considerata simbolul orasului, iar principalele obiective turistice sunt Orasul Vechi, fortul Mont Alban, portul orasului si piata Massena. De asemenea, daca planuiesti un sejur pe Coasta de Azur la Nisa, iti recomandam si Colinele de Chateau, Farul Nisa, Muzeul de Arte Frumoase si Cazinoul de la Palais de la Mediterranee.

Juan Les Pines este un oras maritim ce se desfasoara pe aproximativ 25 km pe coasta Marii Mediterane si detine nu mai putin de patru porturi pentru ambarcatiuni detinute de privati: Vauban, Olivette, Gallice si Salis. Daca esti cazat la un hotel de pe Riviera Franceza din acest oras, o sa poti practica fel si fel de sporturi acvatice, printre care windsurfing, schi nautic, dar si o relaxanta partida de pescuit.

Destinatia preferata de vacanta a celebrei actrite Brigitte Bardot, Saint-Tropez-ul este locul unde arta, traditiile si cultura se imbina intr-un mod armonios, fiind si o destinatie pentru pasionatii de gastronomie, vinuri si istorie. Cu biletul de avion catre Coasta de Azur in buzunar, nu trebuie sa ratezi urmatoarele trei muzee care se afla in aceasta zona: Maison des papillons, Citadelle de St.Tropez si Musee de l’Annonciade.

Printre preparatele locale traditionale Saint-Tropez-ului, amintim tarta tropeziana, nuga-ul de Senequier si „sandalele” tropeziene. Ai posibilitatea sa mergi la una dintre cele 12 piete de fructe, legume, flori, iar sambata se organizeaza piata anticarilor, in timp ce in ultima zi a saptamanii este traditionala piata de mobilier sau cea de vechituri.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid