window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

China

/China

China

China, recunoscuta oficial ca si Republica Populara Chineza, este tara cu cea mai mare populatie din lume, avand mai mult de 1.3 miliarde de locuitori. China este localizata in Asia de Est si are si o suprafata impresionanta: 9.6 milioane km patrati. Este a doua tara ca si marime din lume. China este o republica comunista, avand la guvernare un singur partid: Partidul Comunist Chinez. In China exista 22 provincii, 5 regiuni autonome, 4 municipalitati si 2 regiuni administrative, care se auto-guverneaza: Hong Kong si Macau. Municipalitatile sunt Beijing, Shanghai, Tianjin si Chongqing. Capitala statului chinez este Beijing. China considera si insula Taiwan ca facand parte tot din teritoriul chinez, dar aceasta este inca o controversa a razboiului civil chinez, care s-a incheiat in 1950, insa cu neclaritati in privinta apartenentei Taiwan-ului la China.

Vizitatorul poate intalni in China unul dintre cele mai variate reliefuri. Aici exista si munti, si campii, si deserturi, si paduri subtropicale, si jungle. Relieful din China nu poate fi egalat cu relieful nici unei alte tari. Spre Mongolia, exista deserturile imense Gobi si Taklamakan. In partea de sud a Chinei, exista o zona subtropicala, iar vestul este in general reprezentat de munti. In vest se afla Himalaya, care atrage multi curajosi in fiecare an, Karakoram, Tian Shan si Pamir. Cel mai inalt varf din lume se afla in China, chiar daca muntii Himalaya se intind si pe teritoriul Nepal-ului. Varful Everest se afla in China, in muntii Himalaya, si are o inaltime de 8848 m. Ca o curiozitate sau nu, cel de-al doilea varf din lume se afla tot in China, si tot la granita cu o alta tara, de data aceasta cu Pakistan. Este vorba despre K2, cu o inaltime de 8611 m. Tot in privinta reliefului, China este recunoscuta si pentru zone extrem de joase. Asadar turistul poate descoperi in China tot ce doreste in termeni de clima, relief, cultura, civilizatie, limbaj. In China, cel mai jos punct se afla in Lacul Ayding, care are o adancime fantastica pentru un lac, de 154 m. Lacul se afla in depresiunea Turpan.

Cei care isi doresc o experienta cu adevarat de neuitat pot face o calatorie pe langa fluviul considerat de chinezi sfant, Yangtze. Si Raul Galben trebuie luat in considerare pentru o calatorie din saua unui elefant, pentru cei curajosi. Platoul Tibetan este un loc pentru cei care au nevoie sa se regaseasca. Lucrurile pe care le puteti invata intr-un templu tibetan nu tin de o religie anume. Toti cei care au nevoie de relaxare sau de cunoastere interioara sunt asteptati, atat timp cat pot sa lupte cu propriile lor bariere, prima dintre ele fiind cea de ordin fizic, platoul fiind la o inaltime de 5000 m. Pentru a evidentia inaltimea, oamenii locului il numesc “Acoperisul Lumii”. Este cel mai bun loc din lume pentru a practica meditatia si a primi sfaturi chiar de la calugari Shaolin.

Iar in final, o precizare despre numele “China”; acesta vine de la cuvantul persan “Cin”, care a fost popularizat in Europa de catre marele explorator, Marco Polo.

 

By |2018-09-12T13:20:36+03:00September 12th, 2018|Tara|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid