window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Children’s Museum Of Houston

/Children’s Museum Of Houston

Children’s Museum Of Houston

Un loc foarte interesant pentru copii in Houston este Muzeul Copiilor. Acesta este mai mult un mini oras pentru copii, unde cei mici pot vedea cam care este lumea in care se invart adultii zi de zi. Pot merge pe strazi pline de magazine, pot vedea cum este in interiorul unei banci, pot afla cum functioneaza un bancomat, cum arata un cabinet de doctor si multe altele.

 

Misiunea muzeului este aceea de a ajuta dezvoltarea mentala a copiilor si de a-i ajuta pe parinti in educarea copiilor. Muzeul Copiilor din Houston este un loc unde educatori si invatatori vin cu clasele lor pentru a-si tine lectiile de cultura civica sau educatie sociala. Conform revistei “Parents” din Statele Unite ale Americii, acest muzeu este muzeul copiilor nr 1 din SUA. Chiar daca se afla in Houston, asadar in SUA, tara vorbitoare de limba engleza, informatiile din interior sunt prezentate si in alte limbi de circulatie internationala. Muzeul este prietenos si pe interior si pe exterior. Cladirea a fost proiectata de arhitectul Robert Venturi. Muzeul a fost fondat in 1980 si de atunci bucura copii din intreaga lume. In ultimii ani, muzeul a avut in jur de 850000 vizitatori pe an.

 

Programele educationale oferite de muzeu copiilor care vin cu profesorii, respectiv invatatorii lor, sunt valabile numai in limbile engleza si spaniola. In general, aceste activitati sunt reprezentate de workshop-uri care au loc chiar in interiorul muzeului. Ele sunt legate de inginerie, sanatate, matematica, stiinta, cultura, studii sociale si alfabetizare. Atelierele au si scopul de a influenta copiii in a avea o parere echidistanta fata de toti copiii din jurul lor si de a nu-i considera pe unii mai sus decat altii. Spre exemplu, copiii invata si despre zonele defavorizate ale lumii, profesorii lor incercand sa le insufle spiritul de dreptate si de ajutorare a semenilor mai putin norocosi.

 

Muzeul este deschis in fiecare zi, cu exceptia zilei de luni, de la 10 la 18, cu cateva schimbari de la o zi la alta. Programul de joi este prelungit pana la ora 20, deoarece atunci copiii pot intra cu intreaga familie la muzeu. Intre ora 17 si 20 intrarea este gratuita joi. Duminica programul de functionare este de la 12 la 18. In ceea ce priveste taxa de intrare, adultii si copiii platesc $8, iar batranii trecuti de 65 ani, $7. Copiii mai mici de un an au intrarea gratuita, desi este posibil sa nu inteleaga mare lucru din ce are muzeul de prezentat.

 

Muzeul are 14 galerii, toate cu obiecte care pot fi atinse de copii, nu ca in cazul altor muzee, unde este exclus sa pui mana pe artefacte, tablouri sau sculpturi. Muzeul este dedicat celor tineri la suflet, dar in special copiilor de pana la 12 ani. Copiii nu sunt lasati singuri, parintii putand intra cu ei in muzeu. De fapt, exista chiar o regula a muzeului: minorii sub 16 ani trebuie neaparat insotiti de un adult. Nu exista un timp limita de vizitare a muzeului. Unii copii au nevoie de 6 ore sa viziteze muzeul, altii se plictisesc intr-o ora. Depinde cu cine mergeti, daca mai aveti copii cu dvs, depinde si de personalitatea copilului si de multi alti factori.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid