window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Valencia

/Ce e de facut in Valencia

Ce e de facut in Valencia

Orasul Valencia este recunoscut in lume ca fiind unul dintre centrele cultural artistice dar si tehnologice si economice importante ale Spaniei, insa renumele sau se datoreaza activitatilor sportive, in special fotbalului. Cu toate acestea, Valencia este un oras care reuseste sa atraga prin farmecul si arhitectura moderna a diverselor cladiri care gazduiesc importante centre culturale, artistice si economice, generand totodata oportunitati de vizitare a unor obiective turistice inedite. Printre cladirile moderne isi gasesc locul si caldirile mai vechi ale Valenciei, ele coexistand intr-un mod atragator, motiv pentru care orasul este atat de vizitat de turisti.

 

Dintre cladirile si locurile vechi ale orasului care merita vazute se numara si Lonja de la Seda, o cladire in stil gotic aflata pe o strada medievala langa Mercad Central. Cladirea deservea oficialilor orasului si garnizoanei si ascunde intre peretii ei gradinile secrete de portocali, dar si povesti din perioda familiei Borgia.  O alta cladire cu iz istoric care, odata ajunsi in Valencia, merita a fi vizitata, este Catedrala Seu, in turnul careia se poate urca pentru a avea parte de o privire mai larga asupra orasului, si unde se gaseste Sfantul Graal.

 

Multi turisti insa nu sunt interesati de arhitectura si cladiri vechi, ei preferand naturaletea cladirilor de piatra. Pentru ei, Valenica ofera imprejurimi naturale deosebite, precum Albufera, lac si parc natural langa oras. Aici se pot vedea campurile cultivate cu orez si se poate face o plimbare cu barca pe intinderea clara a lacului, dupa care va fi binevenita o oprire intr-un restaurant familial, unde puteti savura mancarea traditionala valenciana servita de localnici. O astfel de zi in imprejurimile Valenciei este una relaxanta, spre deosebire de zilele educative, petrecute admirand obiectivele turistice din oras.

 

Totusi, indiferent de tipul de vacanta sau oras vizitat, niciun turist nu poate sta departe de magazinele de suveniruri, iar Valencia nu este un oras care sa nu ofere impatimitilor ai sesiunilor de shopping ceea ce ei isi doresc foarte mult. Piata Centrala (Mercado Central), este unul din principalele locuri unde se pot face cumparaturi in Valencia, fiind considerata una din cele mai vechi piete europene. Aici se pot savura diferite mancaruri si fructe uscate, dar si  produse alimentare grecesti, fiind si locul de unde se pot cumpara suveniruri pentru cei de acasa. Un alt centru de cumparaturi vizitat de turisti este El Saler Centro Comercial, unde se pot savura si mancaruri mediteraneene si deserturi deosebite sub forma unor bufeturi.

 

Dupa ce o zi intreaga fie v-ati relaxat, fie ati vizitat diverse obiective turistice, seara este momentul sa faceti o incursiune in lumea nocturna a valenciemilor. Ca si in alte orase din Spania, viata nocturna din Valencia este si ea deosebita, desi poate nu la fel de alerta ca in orasele mult mai mari, ca Madridul, de exemplu. Cei care insa prefera activitatile nocturne se pot bucura de cluburi cu muzica buna si bauturi specifice, dar si de conversatii pline de umor si voie buna. Unul din cartierele unde distractia atinge cote maxime, dansul pe strazi dintr-un club in altul fiind una din activitatile preferate ale localnicilor, dar si ale turistilor, este Cartierul Carmen. Insa nici plaja din Valencia nu este de ocolit in noptile de vara, daca doriti sa va simtiti bine si sa va bucurati de o vreme racoroasa – clima fiind unul din motivele pentru care viata nocturna este atat de animata in Spania.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid