window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Sicilia

/Ce e de facut in Sicilia

Ce e de facut in Sicilia

Sicilia este o insula plina de poveste, cea mai mare dintre toate insulele Marii Mediterane, care apartine astazi Italiei. O vacanta pe taramuri siciliene poate atinge si cele mai inalte asteptari si iti ofera o gama larga de activitati pe care le poti face pana parasesti micul paradis din Mediterana.

Daca esti pasionat de istorie si iti place sa cunosti cat mai multe despre alte culturi, Sicilia este un loc potrivit pentru tine. De-a lungul timpului Sicilia a cunoscut mai multe dominatii, cum ar fi cea a grecilor, a romanilor, arabilor, fenicienilor, cartagenezilor si aragonezilor. Vestigii istorice si culturale ale acestor civilizatii se gasesc peste tot de-a lungul frumoasei insule – Teatrul Grecesc, Muzeul Diocesano din Palermo, Manastirea Benedettini, Muzeul Arheologic Regional din Agrigento si multe altele.

Iti plac piesele de teatru, concertele de muzica clasica, jazzul sau baletul? Sicilia iti poate oferi dupa o zi lunga de plimbari, de batut in lung si in lat impresionantele sale strazi, o seara de spectacol. Gama din care poti alege este destul de larga.

Teatru? Pentru o experienta unica ar trebui sa alegi un spectacol tinut chiar in interiorul vechiului Teatru Grecesc, locul in care trecutul si prezentul se intalnesc, se contopesc si iti ofera piese de teatru mai vechi sau mai noi.

Daca esti pasionat de jazz, unul dintre barurile care iti poate oferi jazz de cea mai buna calitate este Euro Jazz Club, dar nici Palermo Jazz Club nu se lasa mai prejos.

Eleganta, gratie si rafinament – asta vei intalni la Teatrul Ambasciatori din Catania unde se pun in scena cele mai frumoase spectacole de balet.

Sa te plimbi in mijlocul naturii poate fi unul dintre cele mai relaxante lucruri pe care le poti face in vacanta. Sicilia iti pune la dispozitie plaje intinse, parcuri, gradini, insule si parcuri nationale nenumarate si deosebit de frumoase pe care nu ar trebui sa le ratezi.

Apele azurii sunt numai potrivite pentru sporturile nautice. Numeroasele centre de pe tarmul Mediteranei iti pot oferi sesiuni de neuitat de scuba diving si snorkeling, kaiac-canoe sau parasailing. Daca nu esti una dintre persoanele care adora adrenalina, poti alege sa inchiriezi o barca sau sa mergi in locurile special amenajate pentru a urmari delfinii si balenele.

Celor carora le sta gandul la cumparaturi chiar si in vacanta nu au de ce sa isi faca griji. Sicilia dispune de mall-uri, outleturi, magazine de vechituri sau suveniruri. Decizia despre modul in care turistii aleg sa isi faca cumparaturile in Sicilia este doar in mainile lor. Pot alege marile magazine sau micutele buticuri cochete si pline de surprize.

E greu sa decizi care e urmatoarea oprire daca te afli intr-un loc precum Sicilia – un loc cu o multitudine de oferte la fel de bune!

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid