window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Shangai

/Ce e de facut in Shangai

Ce e de facut in Shangai

Shanghai este un oras scump unde veti cheltui probabil foarte mult pentru a va simti cu adevarat bine. Noi va propunem cateva activitati pe care le puteti lua in calcul si pentru care sa nu cheltuiti foarte mult.

 

Multi dintre cei care hotarasc sa viziteze un oras apeleaza in general la serviciile unei agentii de turism, fie locale, fie din tara unde merg. Acestea ofera tururi (unele gratuite), prin care vizitatorii pot sa cunoasca mai bine orasul si sa afle detalii interesante despre anumite zone pe care le viziteaza chiar de la localnici. Deci aceasta ar fi prima varianta pe care v-o recomandam si noi: sa apelati la companii care ofera servicii de acest gen, deoarece in pretul biletului intra foarte multe reduceri pe care le puteti primi de la muzeegalerii de arta si asa mai departe. Daca mergeti doar cu familia dvs, mai mult ca sigur nu veti primi reduceri decat daca aveti mai mult de 65 ani. In schimb, daca mergeti cu grupuri mai mari de 20 persoane, aproape toate muzeele din lume acorda reduceri vizitatorilor.

 

Apoi, un alt lucru pe care il puteti face chiar si pe gratis, este sa vizitati parcurile din Shanghai. Am mentionat “aproape gratis”, deoarece exista posibilitatea sa nu rezistati tentatiei de a servi un ceai cald sau anumite prajituri la terasele din zona. In afara de parcuri, puteti sa va plimbati in zona cunoscuta ca si The Bund, o zona financiara a orasului, unde exista cei mai inalti zgarie-nori destinati marilor corporatii care au filiale si in Shanghai.

 

Gradina Yu este o alta zona frumoasa de explorat. Intreaga gradina este construita in cel mai pur stil arhitectural chinezesc si este impanzita de flori si copaci, care o fac sa semene foarte bine cu o gradina botanica. Cu toate acestea, nu veti plati bilet de intrare atunci cand veti vizita Gradina Yu, cum faceti lagradina botanica. In interiorul gradinii, exista din loc in loc tarabe cu suveniruri de unde puteti cumpara de la pijamale pana la betisoare cu care sa mancati feluri asiatice.

 

Daca tot vizitati Shanghai, este pacat sa plecati de acolo fara sa nu mergeti pana la ultimul etaj al unui zgarie-nori. In general, puteti sa intrati in cladiri, mai ales daca aratati faptul ca sunteti turisti. Tinand cont de masurile de securitate, veti fi probabil controlati si veti lasa un act de identitate la receptie pana cand veti cobori. Daca alegeti sa vizitati o anumita cladire in care masurile de securitate sunt mai stricte, este posibil sa mergeti doar pana la un anumit etaj. Vizati acei zgarie-nori care au restaurante la ultimele etaje, pentru a fi siguri ca veti fi lasati sa intrati in cladire.

 

In ceea ce priveste arhitectura din Shanghai este recomandat sa vizitati si cladiri care au la baza stilul Shikumen, nu doar cladirile moderne. Acestea pot fi intalnite in zona Xin Tian Di, nu in The Bund. Cladirile Shikumen pot fi usor recunoscute daca au caramizi rosii combinate cu caramizi gri si evident un acoperis in stil asiatic. Usile acestor cladiri sunt frumos ornamentate, cladirile Shikumen avand in general 2 sau 3 etaje.

 

Asadar in Shanghai puteti face si excursii ieftine, atat timp cat stiti catre ce sa va orientati.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid