window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Santo Domingo

/Ce e de facut in Santo Domingo

Ce e de facut in Santo Domingo

Despre Santo Domingo se spune ca este cel mai vechi oras din Lumea Noua. Avand un trecut atat de indelungat, sunt foarte multe lucruri de facut in capitala Republicii Dominicane. Cele mai importante, conform parerii majoritatii turistilor sunt urmatoarele: plimbarea pe malul Marii Caraibilor, vizitarea de muzee(Museo del Hombre Dominicano, Museo Bellapart, Museo de Arte Moderno, Museo de las Casas Reales), vizitarea gradinii botanice, a acvariului national, a site-urilor religioase, a parcurilor si a zonei coloniale. Si pentru ca nici o experienta intr-o tara straina nu poate fi completa fara aceste doua activitati, trebuie mentionate sishopping-ul si servitul mesei la restaurantele traditionale.

Vom incepe cu prezentarea unui loc foarte bun pentru scufundari, o optiune excelenta pentru cei care merg in Republica Dominicana: La Caleta. In aceasta parte a tarii exista multe insule mici si recifuri de corali, care fac apele mai interesante decat in alte zone ale coastei. Admirarea florei si faunei marine in aceasta regiune este 100% sigura. In plus, vei avea parte si de doua surprize de proportii, reprezentate de doua epave, unde se afla o mare varietate de pesti colorati. Se poate ajunge la epave cu echipament special furnizat de scafandrii profesionisti.

Gradina botanica este un alt loc de interes pentru turisti. Nu doar apele protejeaza specii unicat in lume, ci si gradina botanica din Santo Domingo. Aceasta se afla pe muntele Isabel de Torres si este deschisa zilnic de la 9 AM la 6 PM. Specialistii considera gradina ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume, asadar o vizita aici este mai mult decat necesara. Pe o suprafata de 0.8 km patrati, cresc mai mult de 300 specii de orhidee si felurite soiuri de palmieri. Fii sigur ca iti aloci mai mult de o jumatate de zi pentru vizitarea acestei gradini, pentru ca merita cu prisosinta. Si nu uita sa treci si prin sectorul japonez al gradinii, unul dintre cele mai de succes al acesteia.

Museo de las Casas Reales este ca o mina de aur pentru cei pasionati de timpurile coloniale in special si de istorie in general. Muzeul o sa te transporte inapoi in timp, in perioada de glorie a Republicii Dominicane, in sec XVI. Locatia musteste de armuri, tapiterii, harti vechi si o serie de artefacte pre-Columbiene. Muzeul prezinta si o replica a salii tronului, a curtii interioare de pe atunci, dar si comori salvate din epavele spaniole. Muzeul Caselor Regale din Santo Domingo se afla pe Calle Las Damas si este deschis in fiecare zi de la 9 AM la 5 PM.

Cei care cauta soarele, il pot gasi din plin pe plaja Boca Chica, la 30 km de centrul orasului Santo Domingo. Desi se afla la aceasta distanta de centru, plaja este foarte populata de turisti, reprezentand probabil cea mai mare atractie din Republica Dominicana, tinand cont de numarul acestora. Plaja este protejata de un recif de corali. Valurile mici si curentii calzi fac ca Marea Caraibilor in aceasta parte a coastei sa fie preferata atat de cei mari, cat si de cei mici. Asadar, daca ai de gand sa mergi cu copiii in Santo Domingo, alege sa faci plaja in zona Boca Chica, pentru a beneficia de siguranta maxima. De asemenea, nisipul alb si apele cristaline sunt de ajuns ca sa umpli un intreg album foto, deci ai grija sa iei si aparatul de fotografiat cu tine.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid