Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r56264gotr/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Ce e de facut in Rotterdam - GoTravel

Ce e de facut in Rotterdam

/Ce e de facut in Rotterdam

Ce e de facut in Rotterdam

In Rotterdam oricarui turist ii este practic imposibil sa se plictiseasca. Primaria locala a decis ca pentru perioade mai lungi de stat in oras sa acorde carduri de fidelitate turistilor, iar aceste carduri ofera 25 % reducere la multe intrari si atractii locale printre care restaurante, muzee precum si transport gratuit pentru doua, trei sau patru zile cu mijloacele de transport in comun.

 

Daca ceea ce se doreste dupa un tur al orasului este o sesiune de cumparaturi, Delfshaven ofera chiar in afara centrului orasului o zona special amenajata pentru relaxare si cumparaturi, cu numeroase restaurante si magazine de toate tipurile si preturile. Din moment ce pentru cei pasionati de cumparaturi preturile sunt ultimul lucru care conteaza totusi trebuie mentionat faptul ca multe produse sunt foarte ietfine datorita politicii economice orientate spre turism si concurenta loiala. In aceasta zona strazile sunt populate de siruri lungi de copaci precum si canale ce traverseaza zona sinuos. Zona in sine are un caracter istoric incarcat iar orice doritor de istorie va gasi aici si o particica de istorie pe care sa o devoreze. Exista foarte multe depozite si cladiri vechi interesante transformate in cafenele, aceasta fiind una dintre putinele zone care a scapat bombardamentelor germane puternice ce Rotterdam le-a suferit in al doilea razboi mondial. Tot in aceasta zona turistica se poate vizita cea mai veche fabrica de bere din Rotterdam, De Pelgrim, care va aduce multe zambete pe fetele celor carora le place berea si care nu trebuie scapata nici din itinerariile celor ce cauta arhitectura veche. In ceea ce priveste optiunile pe care un gurmand le are aici, acestea sunt numeroase. Preparatele incep de la bucataria traditional turceasca, continuand cu preparate olandeze dar si din Surinam. In aceasta zona de interes se poate ajunge cu metroul pana la statia Delfshaven.

 

Totodata, orasul ofera posibilitatea unei panorame unice cu putin ajutor din partea companiei Zeppelinvlucht.nl ce din 2008 opereaza o flotila de dirijabile umplute desigur cu Heliu. Compania ofera excursii unice ce permit vizitarea obiectivelor turistice din Rotterdam din pacate doar in lunile iunie si iulie ale anului dar tot merita incercate pentru ca ofera o experienta de neuitat. Zeppelinul pleaca de pe aeroportul Rotterdam si zboara cu viteza de croaziera peste oras, la o inaltime de peste 250 de metri. Numarul de pasageri este limitat la 12 si este din pacate putin cam scump ar spune unii, compania cerand 300 de euro pentru o excursie panoramica de neuitat de o ora.

 

O alta experienta ce nu trebuie negata nimanui este vizitarea caselor cubice care desi din exterior pot parea foarte dezorientante si imaginatiei umane ii este imposibil sa conceapa cum pot sta verticale si mai ales cum se poate trai cineva in una, sunt din ce in ce mai interesante pe masura ce sunt explorate pas cu pas. Un alt aspect frapant este ca in exterior, par foarte inghesuite dar odata ajuns in interiorul uneia, spatiul este de-a dreptul formidabil si sunt perfecte pentru viata de zi cu zi a oricarui cuplu. Ceea ce este foarte interesant si foarte bine definit este faptul ca fiecare spatiu mic este utilizat pentru ceva aici, asa ca designul lor este foarte eficient, un lucru ce ar trebui invatat si implementat in multe designuri arhitecturale moderne.

 

Rotterdam ofera tot ceea ce isi poate dori un turist sau un rezident ceea ce il trece in top 10 orase destinatie pentru vacanta din Europa si de ce nu din lume.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid