window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Riviera Franceza

/Ce e de facut in Riviera Franceza

Ce e de facut in Riviera Franceza

Coasta de Azur este una dintre cele mai spectaculoase si populare destinatii turistice de pe intreg mapamondul. Popularitatea acesteia se datoreaza faptului ca diversitatea este garantata, unii considerand-o un veritabil Las Vegas din Europa sau chiar mai mult decat atat, luand in calcul numarul imens de castele, muzee, case-monument, vestigii istorice, opere de arta si asa mai departe.

Mai mult decat atat, aici poti admira acele yachturi imense ce mereu sunt ancorate in porturi, impreuna cu superbele barcute de pescari care fac si mai frumos acel loc, impanzit cu sute de hoteluri de lux, restaurante foarte scumpe si magazine unde regasim cele mai de top firme din lume. Tot aici se afla un numar considerabil de resedinte ale unor celebritati din domeniul cinematografiei, muzicii dar si din politica sau economie.

Poate cea mai mare atractie din Riviera Franceza este orasul Nisa, local unde cu un buget mediu poti face multe, avand in vedere ca o sa intalnesti destul de multe hoteluri cu doua stele cat si diverse hosteluri. Ca fapt divers, acesta este a doua baza hoteliera ca importanta din Franta, dupa Paris. Mai mult decat atat, aici este unicul aeroport din Riviera Franceza cat si cel mai mare nod rutier al regiunii.

Ai multe de facut in acest oras, incepand cu a petrece o zi pe superbele plaje sau a incerca cate ceva din gama turistica disponibila, cum ar fi vizitarea muzeelor, diverse sporturi de teren sau pe apa, o incursiune pe la teatre, castele, case memoriale, cat si porturile, centrul vechi, ruinele sau alte asemenea puncte de interes. Desi am amintit ca in acest loc cazarea este destul de ieftina, sa nu va asteptati ca si mancarea sa fie la fel de accesibila.

Daca esti cinefil si ai asigurat biletul de avion spre Riviera Franceza, nu poti merge decat la Cannes, situat la doar 35 km de mai sus amintitul Nisa. Daca te hotarasti sa iti petreci sejurul pe Coasta de Azur in timpul Festivalului International de Film, e bine de stiut ca in acea perioada localitatea isi tripleaza vizitatorii. Poti face multe si aici, mai ales cumparaturi avand in vedere numarul generos de magazine unde o sa intalnesti marci precum Gucci, Louis Vuitton sau Cartier. Merita sa vizitezi si falezele si bulevardele largi, iar seara o cina delicioasa este garantata de catre restaurantele de lux.

Nu trebuie ratate nici podgoriile unde exista mai bine de 580 de soiuri de vin, productia anuala fiind de nu mai putin de 160 milioane de sticle. Noi te invitam sa le admiri pe urmatoarele trei: Coteaux Varois en Provence, Coteaux d’Aix-en-Provence si Côtes de Provence. Specialitatea casei sunt vinurile rose dar si cel alb este apreciat foarte mult.

Dupa cazarea la hotel pe Coasta de Azur si o cina la unul dintre restaurantele de lux este timpul sa mananci ceva cu adevarat delicios, iar recomandarea noastra este Tarte Tropezienne, o specialitate locala. Este un cozonac cu umplutura crème patissiere deasupra caruia se adauga zahar. De asemenea, inghetata facuta acasa merita incercata. Multa lume renunta la desertul de la restaurant, preferand in schimb o inghetata si o plimbare pe aleile superbe.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid