window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Quito

/Ce e de facut in Quito

Ce e de facut in Quito

Majoritatea turistilor prefera sa-si petreaca timpul in centrul vechi, cunoscut drept “Racla Americii”, asta datorita faptului ca aici sunt conservate foarte bine cladirile, stilul arhitectural si bogatia patrimoniului fiind reprezentari fidele ale perioadei coloniale. 

In inima orasului se afla Piata Independentei, sau Plaza Grande, reprezentand unul dintre simbolurile puterii executive ale natiunii si avand drept principala caracteristica monumentul eroilor independentei de la 10 august 1809. 

La est se afla Palatul Municipal, la nord puteti admira Palatul Arhiepiscopal si Hotelul Plaza Grande, la vest veti descoperi minunatul Palat Carondelet, sediul guvernului Republicii Ecuador, iar la sud aveti parte de putina istorie intruchipata in Catedrala Quito, fiind una dintre cele mai vechi catedrale ale Americii de Sud.

Spectacolul arhitectural nu se termina aici. Incercati sa tineti pasul, caci mai aveti de vizitat si “Banca Pichincha”, cea mai mare banca privata a Ecuadorului, Muzeul Manuela Saenz, Muzeul Alberto Mena Caamano si Biserica si Manastirea Inmaculada de la Conception.  

Incarcati de frumos, putem parasi acum Plaza Grande, si ne indreptam atentia catre Plaza San Francisco, unde vom gasi cea mai veche cladire din perioada coloniala – Biserica si Manastirea San Francisco. Aceasta a fost construita intre 1534-1604, si a fost dedicata Sfantului Francisc, de aici provenind si numele orasului – San Francisco de Quito. 

Nu va speriati, Quito nu este un oras monahal si auster, nu e inconjurat numai de biserici, muzee si manastiri, ci are si centre comerciale moderne, cladiri impozante, baruri si restaurante senzationale, cu mancaruri diverse si sofisticate, centre de divertisment si de suveniruri, etc. Pe scurt, in Quito nu va puteti plictisi, fiind locul ideal pentru o escapada din cotidian si pentru o lectie de istorie pe viu. 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid