window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Praga

/Ce e de facut in Praga

Ce e de facut in Praga

Daca in vacanta urmatoare ati ales ca destinatie Praga, este bine de stiut din timp cateva dintre lucrurile pe care le puteti face odata ajunsi acolo. Facand o scurta incursiune in cateva dintre restaurantele locale, ne dam seama ca de obicei mancarurile servite acolo sunt foarte grele, exceptie facand cateva localuri cum ar fi La Degustation Boheme Bourgeoise. Aici, mancarurile sunt mult mai usoare, retetele folosite avand la baza o carte de bucate lansata in anul 1880. 

Primul obiectiv turistic pe care vi-l recomandam sa il vizitati este podul Carol, ridicat in anul 1357. Acesta are nu mai putin de 30 de statui in stil baroc ce reprezinta diverse figuri religioase. In fiecare dupa-amiaza, aici se strang atat pictori cat si cei care vand hot dog-uri, fiind destul de aglomerat, mai ales pentru ca este un loc foarte vizitat de catre cei care fac turism in Praga. Din acest motiv, este de preferat sa va duceti spre seara cand nu prea mai este atat de multa lume. 

Desi comunismul s-a prabusit acum mai bine de 20 de ani, petrecerea inca continua la clubul de noapte Bunkr Parukarka. Acesta se afla la subsol, intr-un buncar nuclear al anilor 1950, iar in interior puteti asculta muzica electro-pop sau industriala pusa de catre cei mai buni DJ din oras. 

Daca va place berea, o varianta ar fi sa va duceti la U Medvidku, aflat intr-o cladire ce are o vechime de 550 de ani si locul unde puteti degusta faimoasa bere X Beer 33 care are o concentratie de alcool de 11.8%, fapt ce o face cea mai puternica bere din Cehia. Aici puteti alege din mai multe feluri de mancare ce au la baza carnea cat si diverse sosuri si tipuri de paine. 

In neagra perioada comunista, autoritatile locale au arestat mai bine de 200,000 de cehi, in timp ce 327 au fost ucisi in incercarea lor de a trece granita. Memorialul victimelor comunismului reuseste sa captureze perfect aceasta agonie prin sase sculpturi ale unui om prezentat intr-o descompunere progresiva. Un impact la fel de mare il au descrierile legate de terorism, mentionate prin fotografii, flime si propaganda, toate la Muzeul Comunismului, unde o sa intalniti si o latura mai pozitiva, marcata printr-o galerie ce reprezinta Revolutia de Catifea, momentul in care comunismul a disparut din Praga si intreaga tara. 

Dupa ce rezolvati problema cazarii la un hotel in Praga, va recomandam sa faceti o scurta calatorie la est de Zizkov, o fosta suburbie industriala, actualmente o zona reprezentativa a vietii de noapte a capitalei Cehiei. Pe o zona de 5 km patrati o sa intalniti nu mai putin de 300 de baruri, care este probabil cea mai mare concentratie de localuri in care se servesc bauturi alcoolice din intreaga Europa.

Pentru a lua o gura de aer proaspat, cea mai buna solutie pe care o aveti la dispozitie este sa mergeti la varful Petrin (300m), unul dintre cele mai verzi locuri din oras. Aici o sa intalniti o versiune in miniatura a Turnului Eiffel din Paris, numeroase gradini si labirinturi, plus Biserica Sfantului Mihai, construita din lemn in secolul al XVIII-lea si adusa aici dintr-un sat din Ucraina. 

Daca pentru anul viitor o sa alegeti ruta Praga-Bucuresti , merita sa faceti o vizita la Castelul Praga, care este cel mai mare castel medieval din lume. Acesta contine biserici, gradini, alei si multe alte lucruri care nu trebuiesc ratate. De asemenea, faceti si o scurta vizita in centrul vechi al orasului, unde o sa aveti posibilitatea de a admira biserici ridicate in stil gotic, muzicieni, trupe de dans si multe alte lucruri la fel de interesante.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid