window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Port-au-Prince

/Ce e de facut in Port-au-Prince

Ce e de facut in Port-au-Prince

Port-au-Prince este un oras in plina reconstructie si inca isi revine dupa dezastrul cauzat de cutremurul devastator care a avut loc in 2010 si care, din pacate, a distrus multe dintre locurile de distractie, parcurile si muzeele din oras. Exista insa motive pentru a vizita Port-au-Prince, iar in urmatoarele minute le vei afla.

In primul rand, in Port-au-Prince se practica fotbalul si nu oricum, ci la un nivel inalt. Deci daca vrei sa experimentezi atmosfera de pe un stadion haitian, ia-ti un bilet pe Sylvio Cator, stadionul unde se tin meciuri ale singurelor doua echipe de fotbal din Port-au-Prince: Violette Athletic si Racing Club Hatien. Stadionul se poate vizita si cand nu se joaca meciuri, iar biletul este $1.50. Atmosfera din timpul unui meci este de neuitat: multa muzica, tobe, oameni infierbantati de evenimentul in sine si bere Prestige(da, se poate bea bere pe stadion in timpul meciurilor!).

In al doilea rand, nu trebuie uitat ca Haiti este o tara a muzicii; dupa cum am vazut, se canta si pe stadion in timpul evenimentelor sportive. Totusi, cel mai bine se poate asculta muzica la un concert, nu la un meci de fotbal. Iar cea mai potrivita solutie pentru a vedea ce inseamna merengue cu adevarat este sa ii asculti pe trubadurii din orchestra Super Choucoune, care ofera spectacole in fiecare sambata in localul Xtreme. Stilul acesta de muzica este creat pentru a-ti pune sangele in miscare, asa ca ia-ti cei mai comozi pantofi sau sandale si pregateste-te sa dansezi o noapte intreaga.

Daca tot am adus vorba de cluburi, o alta locatie preferata de turisti si localnici deopotriva este Djumbala, un club in aer liber, unde canta regulat trupe haitiene.

Putini sunt cei care aleg aceasta varianta, dar aceasta este totusi de mentionat: mersul la cinematograf. Filmele sunt dintre cele mai variate, de la creatii autohtone pana la capodopere Hollywoodiene. Biletul este in general $2, dar depinde foarte mult si de film.

Bineinteles ca o alta activitate populara in Port-au-Prince este shopping-ul. Pur si simplu nu poti sa pleci acasa fara a nu lua cateva suveniruri pentru prietenii tai, dar si pentru tine. Cele mai bune locuri de facut cumparaturi sunt: Galeria Issa, Galeria Monnin si Comitetul Artizanal Haitian. Acesta din urma este o cooperativa construita in 1972, care beneficiaza de un punct de vanzare local, de unde se pot cumpara produse handmade, taptap-uri in miniatura (taxiuri de dimensiuni mari, asemanatoare autobuzelor, frumos colorate, si dedicate transportului public), cutiute pictate, sculpturi de piatra si multe altele.

Tot la capitolul shopping, chiar daca este vorba de alt tip de shopping, gasim si Marche de Fer, una dintre Pietele de Fier ale orasului Port-au-Prince. Nu iti recomandam aceasta piata pentru cumparaturi de legume sau fructe, desi poti face si asta, ci datorita structurii sale neobisnuite. Piata a fost construita in 1889 si este in intregime rosie. Fierul din care este facuta structura sa ii da o alura exotica, facand-o sa semene cu imagini desprinse din “1001 de nopti”. De fapt, piata nu a fost construita pentru a fi o piata, ci o statie de tren, dar in timp haitienii ideea unei piata in zona s-a dovedit a fi mult mai productiva.

Cei atrasi de experiente religioase, se vor bucura sa afle ca pot vizita Catedrala Sf Treime, constructie distrusa aproape in intregime la cutremur. Evident, reconstructia nu este incheiata, dar catedrala aceasta a fost facuta sa dureze. Inainte de 2010, mai fusese deteriorata de alte cinci ori, cu diverse ocazii, si de fiecare data, a fost refacuta.

Asadar, fie ca esti in cautare de distractii nocturne, sportive sau vrei doar sa te plimbi, fie ca vrei sa vezi un film, sa faci shopping sau sa te bucuri de mostenirea oferita de Haiti lumii intregi, Port-au-Prince o sa te suprinda in mod placut.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid