window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Plitvice

/Ce e de facut in Plitvice

Ce e de facut in Plitvice

Parcul National Plitvice ofera turistilor posibilitatea de a vizita una din cele mai frumoase si mai mari rezervatii din Europa. Avand 16 lacuri si numeroase cascade, aceasta minunata locatie este perfecta pentru a afla informatii pretioase despre istoria Croatiei, dar si pentru a va relaxa la restaurantele si hotelurile din zona. Turistii ce trec pragul acestui parc, au mai intai posibilitatea de a vizita 16 lacuri si cascade. Lacurile de sus sunt in numar de 12, fiecare situandu-se la peste 600 metri altitudine. Unul din cele mai mare si mai frumoase lacuri ce pot fi vizitate in Parcul National Plitvice este Lacul Kozjak, care este si cel mai mare lac cu o suprafata de 830 mp si o lungime de 2350 metri.

 

Latimea lacului este de 135 de metri, iar cel mai adanc punct este de 46 de metri. Turistii care trec pragul Parcului National Plitvice pot de asemenea sa viziteze si Insula Stefanija. Un alt lac deosebit ce poate fi vazut de turisti este Lacul si Cascada Proscanko. Lacul are o suprafata de 680 mp, o lungime de 2000 de metri si o adancime maxima de aproape 40 de metri. Lacul Okrugljak este de asemenea special, avand o suprafata de 40 mp si o adancime de 16 metri. Pe langa lac, turistii au posibilitatea de a vedea una din cele mai inalte cascade din parc, de aproximativ 7 metri inaltime. Lacul National Plitvice contine si Lacul Malo Jezero, cu o suprafata de 10 mp si o adancime de 10 metri. Turistii se pot bucura vegetatia luxurianta si de cascadele mici ale acestui lac. Lacurile de jos sunt de asemenea speciale si sunt in numar de 4, situate la peste 500 metri altitudine. Cel mai mare lac de jos este Lacul Milanovac ce are o lungime de peste 450 de metri.

 

Turistii au de asemenea posibilitatea de a observa flora si fauna deosebita a parcului, padurile de molid, brad si fag fiind absolut speciale. O plimbare in cadrul parcului observand vegetatia alpina si mediteraneana este cu totul relaxanta. Pe langa flora deosebita, fauna parcului contine specii de pasari, mamifere si amfibieni.

 

Plimbari cu vaporasul electric sunt de asemenea disponibile pentru turisti, acestia vand posibilitatea de a vizita lacurile cele mai mari in parc. Plimbarile cu vaporasul electric sunt servicii incluse in taxa de intrare si de obicei se executa la fiecare 15-30 de minute, in functie de numarul de turisti existenti in parc. Astfel ca, cu cat numarul turistilor este mai mare cu atat plimbarile cu vaporasul vor fi mai dese. Plimbarea dureaza aproximativ 20 de minute, timp in care turistii pot fotografia si filma peisajele minunate ale parcului. Turistii pot de asemenea sa se plimbe cu autobuzul panoramic de transfer.

 

Ce trebuie sa stiti este ca aveti la dispozitie 10 trasee pentru a vizita Parcul National Plitvice. Cel mai rapid traseu este de 2-3 ore, iar cel mai lung poate ajunge si la 9 ore in functie de ce doriti sa vizitati. Plecarea spre punctele de inceput a fiecarui traseu se face cu autobuzul electric. In cadrul parcului, turistii pot de asemenea sa savureze deliciile traditionale locale la restaurantele sau hotelurile din zona. Cei care doresc suveniruri, le pot procura de la standurile de la intrarea in parc. De acolo acestia pot de asemenea cumpara si diverse dulciuri si prajituri realizate de femeile ce locuiesc in zona.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid