window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Oslo

/Ce e de facut in Oslo

Ce e de facut in Oslo

Capitala a Norvegiei, Oslo este locul unde intalnim 40 de insule si 343 de lacuri, cat si restaurante de lux, hoteluri scumpe, muzee, parcuri, toate se regasesc in acest oras care nu cu multi ani in urma a fost considerat ca fiind cel mai scump din lume. Este locul unde an de an se decerneaza Premiul Nobel pentru Pace, iar pe strada principala a orasului intalnim Palatul Regal, Guvernul si Parlamentul.

Un prim loc ce merita vizitat dupa ce va cazati la hotel in Oslo este Castelul Akershus. Construit la sfarsitul secolului al XIII-lea, este un castel medieval amplasat in centrul orasului. In interiorul acestuia o sa gasiti inca doua muzee ce au ca tema istoria militara a tarii.

A doua recomandare este pentru Muzeul Corabiilor Vikinge care se poate vizita daca mergeti in Peninsula Bygdøy. Aici o sa intalniti trei nave vikinge care dateaza inca din perioada secolului al IX-lea. Toate aceste trei nave se afla intr-o stare excelenta si asta pentru ca au fost imbalsamate cu ulei in timpul ritualului de inmormantare. Navele erau folosite ca morminte pentru regii vikingi, acestia fiind ingropati laolalta cu lucrurile despre care se spunea ca ar avea nevoie pe lumea cealalata.  Gokstad este cea mai mare si bine pastrata nava, in timp ce cea mai bine lucrata este Oseberg.

Sa nu uitam ca orasul Oslo este o destinatie foarte buna pentru cei care se stiu pasionati de sporturile de iarna. Spunem asta deoarece exista sute de km amenajati pentru traseele de schi, impreuna cu nu mai putin de opt partii alpine. In partea de vest a capitalei Norvegiei puteti intalni trambulina de schi Holmen care ofera o priveliste magnifica asupra orasului. Tot aici aveti posibilitatea de a vizita cel mai vechi muzeu de schi din lume, fiind deschis inca din anul 1923.

Orice sejur in Oslo trebuie sa includa si o vizita la catedrala orasului care a fost construita la sfarsitul secolului al XVII-lea. Aici intalnim vitraliile de Emanuel Vigeland care a fost fratele mult mai celebrului Gustav Vigeland. Amvonul si orga au facut parte din constructia originala a cladirii, iar din cand in cand aici se organizeaza concerte religioase. Exact in spatele catedralei se afla un bazar ce a fost ridicat in anul 1858, iar pe timp de vara acesta gazduieste magazine de artizanat de dimensiuni mici.

Dupa ce va cumparati biletul de avion catre Oslo, e bine de stiut ca la doar 5 km de centrul orasului se afla plaja Hukl, situata in sudul peninsulei Bygdøy. Accesul la apele fiordului este foarte simplu si aici turistii inoata, fac calatorii cu bicicleta sau plimbari lejere pe langa plaja. De la chioscurile din zona puteti cumpara bauturi racoritoare sau inghetata, in imediata apropriere aflandu-se si un restaurant. Amintim de asemenea ca intr-una din partile acestei plaje hainele nu sunt obligatorii.

Daca va place natura, merita din plin sa faceti o vizita in parcul Slottsparken din Oslo care inconjoara Palatul Regal. Este deschis publicului larg si in fiecare inceput de dupa-amiaza se poate observa schimbarea de garda. In fata castelului se afla o statuie ecvestra a regelui Karl Johan care a condus Norvegia si Suedia in prima jumatate a secolului al XIX-lea.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid