window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Nisa

/Ce e de facut in Nisa

Ce e de facut in Nisa

Nisa este mai mult decat un oras pe Coasta de Azur. Este un loc in care atat ziua cat si noaptea strazile abunda de viata, localurile freamata de clienti si obiectivele turistice sunt asaltate de vizitatori. Orasul Vechi este un exemplu in acest sens. Locul se ascunde intre dealul cetatii la est si raul Le Poillon si de catre orasul nou, la vest. Vechiul oras Nisa este cunoscut si sub numele de Vieux Nice.

 

Pentru orice turist la Nisa vizitarea acestei zone este apogeul unei vacante reusite. Poate si pentru ca locul imbina cel mai bine traiul energic si tumultuos al vechilor orase din Provence cu noul suflu al timpurilor moderne. Orasul Vechi este locul perfect pentru o plimbare. Aici se regaseste o arhitectura exemplara italiana. Dupa o anumita perioada insa impresia generala este ca Nisa s-a stransformat intr-un mic orasel italian: casele au culori pastelate, iar hainele atarna la uscat peste tot. Se pot vizita primaria (Hotel de Ville), Palatul de Justitie (Palais de Justice) si catedrala, iar incursiunea pe stradutele inguste, in special din partea de nord poate schimba perspectiva oricui despre Nisa. Acestea ofera o experienta noua datorita numeroaselor magazine cu marfuri provensale, obiecte de uz casnic, vinuri si imbracaminte hip. Ce-i drept capitala Rivierei Franceze este cunoscuta mai mult pentru luxul in care se scalda, pentru opulenta constructiilor hoteliere cat si pentru rafinametul locuitorilor. In zona sunt si diverse restaurante si cafenele situate de-a lungul strazilor orasului vechi. In timpul plimbarii prin orasul vechi soarele va sta mai mult ascuns, deoarece casele sunt destul de aproape unele de altele.

 

Avand temperaturi moderate pe tot parcursul anului, Nisa este cautat pentru plajele frumoase brazdate de valurile marii de un verde-albastrui. In general la Nisa, oamenii sunt relaxati, au pielea arsa de soare si obisnuiesc sa isi ofere momente de relaxare la un pahar de vin. Pe  Promenade des Anglais se plimba cu ziarele proaspete sub cot, au langa ei un catel de talie mica si beau dintr-un espresso.

 

Noaptea, orasul este la fel de animat ca si ziua. Aici sunt numeroase cluburi din care rasuna pe distante lungi muzica foarte zgomotoasa. Doar este un oras statiune, cu mare, plaja si foarte mult soare. Desi francezilor din Paris sau Lyon nu le prea plac dansurile pana dimineata, cei din Nisa participa activ la viata de noapte. Ei se alatura astfel turistilor care platesc cam 10 euro intrarea intr-un astfel de club. Inauntru bautura costa tot in jur de 10 euro, iar mesele se ocupa numai cu rezervare in prealabil. La Nisa nimeni nu duce lipsa de activitati. Chiar si shoppingul este prin esenta o indeletnicire predilecta a turistilor. Sunt extrem de multe branduri la Nisa. Sa nu uitam ca suntem totusi in Franta, tara care da tonul in industria modei.

 

Pentru iubitorii de cultura Nisa este locul in care vor putea admira arta si eleganta muzeelor. Un exemplu este Muzeul Matisse care salajluieste intr-o cladire frumoasa rosie de pe Dealul Cimiez, in apropierea amfiteatrului antic al orasului, Arenele. In acest muzeu pot fi admirate  cele mai de notorietate lucrari ale celebrului artist Henry Matisse. Printre ele amintim: Blue Nud IV si Femeia cu Amphora. Dar Muzeul Matisse este si gazda unor sculpturi si obiecte  personale ale artistului pe langa picturile traditionale semnate Henry Matisse. Printre alte atractii in Nisa se numara: Portul Lympia, Golful Ingerilor (“Baie des Anges”), Muzeul de Arte frumoase Jules-Chéret, Muzeul Masséna, Fantana Soarelui sau Muzeul de Arta Asiatica. Cele mai renumite raman insa: Promenade des Anglais, Manastirea Notre Dame de Cimiez, Muzeul Matisse, Vechiul oras Nisa, Ruinele orasului roman Cemenelum, Colline du Chateau si Piata de flori Cours Saleya.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid