window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Napoli

/Ce e de facut in Napoli

Ce e de facut in Napoli

Cand vizitati Napoli, poate va ganditi ca in afara de cladiri construite in diverse stiluri arhitecturale nu puteti face si altceva. Din contra, Napoli ofera, pe langa bogatia cultural – istorica, o serie intreaga de alte activitati ce pot fi facute aici. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa porniti la drum si sa va uitati dupa acele lucruri pe care v-ar placea sa le faceti. De exemplu, ati putea alege o pizzerie sau o cafenea sa va relaxati. Ati putea sa mergeti intr-un muzeu mai deosebit; ati putea sa va lasati patrunsi de calmul spiritual al unei biserici. Intr-un cuvant, ati putea sa aveti o zi plina de armonie in Napoli.

 

Dar, asa cum stiti si voi foarte bine, Napoli este recunoscut pentru muzeele sale istorice. Muzeul National de Arheologie din Napoli, de exemplu, va invita sa-i admirati colectia de artefacte pastrate inca din timpul Imperiului Roman, precum si multe alte obiecte antice descoperite in siturile arheologice de la Pompei si Herculaneum. Nici artefactele din perioada vechii Grecii si a Renasterii nu lipsesc din acest muzeu, astfel incat veti putea face cunostinta cu vechiul oras Napoli, asa cum era el atunci cand a fost, pe rand, colonie greceasca si capitala a regatului Siciliei.

 

Un alt muzeu care se poate vizita in Napoli si ii atrage pe toti cei care sunt indragostiti de arta este muzeul si galeria de arta Museo di Capodimente, fostul palat Bourbon, care adaposteste opere de arta din intervalul cuprins intre secolele XIII si XVIII. Printre artistii care isi gasesc locul aici, prin operele create de ei, se numara Raphael, Titian, Caravaggio si El Greco, dar si pictori ai Scolii Napoletane precum Jusepe Ribera si Luca Giordano.

 

Orasul vechi insa nu este doar un centru istoric si cultural, este si un centru plin de legenda. Iar dintre legendele mai putin cunoscute, dintre partile care nu se lasa descoperite asa usor in Napoli se numara partea subterana a orasului. Napoli Sotterranea reprezinta partea subterana a orasului, cu tunele si mici ‚pesteri’ care alcatuiesc un adevarat oras, un fel de fateta negativa a orasului de sus, ale carui mituri si legende sunt inca vii pentru locuitorii din Napoli.

 

Pentru o seara frumoasa in Napoli, care sa incheie ziua de vizite prin muzee, o seara artistica este cea mai potrivita. Tocmai de aceea, o reprezentatie la teatrul di San Carlo, edificiu care a trebuit reconstruit dupa incendiul din 1816, poate fi modul cel mai placut de a va relaxa in Napoli. Teatrul a fost reconstruit in 10 luni, din ordinul regelui Ferdinand IV, pentru ca in 1845 sa i se aduca noi imbunatatiri in ceea ce priveste mobilierul, sase ani mai tarziu interiorul sau schimbandu-se in ceea ce se poate observa astazi: o combinatie eleganta intre rosu si auriu.

 

Dupa seara frumoasa petrecuta aici, dupa ce muzeele si bisericile v-au facut sa stati toata ziua in spatii relativ inchise, poate ca o vizita in aer liber reprezinta acel tip de excursie care sa va aduca energie in vacanta din Napoli. Astfel, o vizita la singurul vulcan activ de pe teritoriul Europei, Vesuviu, sau o vizita la vechiul asezamant grecesc Herculaneum (Ercolano), se pot transforma in excursii de vis in timpul vacantei napoletane.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid