window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Madeira

/Ce e de facut in Madeira

Ce e de facut in Madeira

Arhipelag ce apartine Portugaliei, arhipeleagul Madeira este format din patru insule, doua dintre ele populate si doua nepopulate, dar care atrag totusi turisti prin faptul ca sunt rezervatii naturale, ce merita a fi vazute. Principala insula a arhipeleagului, Madeira, are capitala la Funchal, un oras plasat intre munte si mare in asa fel incat este el insusi un obiectiv turistic ce nu poate fi taiat de pe harta turistica pe care v-ati facut-o acasa. Ceea ce incanta in Madeira, pe intreaga insula, este frumusetea ei naturala, o frumusete care se datoreaza florei si faunei exceptionale, a climatului cald si a marii albastre, a plajelor cu nisip fin si crestelor inalte ale muntilor.

 

Odata ajunsi in Madeira, ceea ce veti dori cel mai mult sa faceti va fi sa ii descoperiti farmecul, iar hotelul ales de dumneavoastra va fi un prim pas spre acest lucru, intrucat ofera turistilor confort, lux si culoare locala. Apoi, nu trebuie decat sa va plimbati prin orasul Funchal, pe strazile sale inguste, dar pitoresti, sau sa porniti in diverse tururi ale insulei, care va vor duce prin toate acele orase ce merita a fi descoperite incetul cu incetul.

 

Lumea in care intrati in Madeira este o lume a exoticului, a neprevazutului si a aventurii. De exemplu, daca va veti indrepta spre una din celelalte insule ale arhipeleagului, insule care se pot vedea de la fereastra hoteluluidumneavoastra si va vor imbia sa le vizitati, intr-un tur cu barca, ati putea avea ocazia sa vedeti jocul delfinilor si jetul balenelor inaltandu-se inspre cer. Pe de alta parte, daca insa va place aventura, cararile din muntii de pe insula va pot duce in locuri pline de farmec, dar si potrivite pentru catarari, coborari in rapel spre lacuri sau alte locuri fermecatoare, sau locuri unde apele involburate ale raului sunt potrivite raftingului sau canotajului.

 

Astfel, in functie de tipul de aventura pe care vi-l doriti, puteti alege aventurile pe mare sau pe uscat, sau puteti sa le imbinati pe amandoua, acest lucru fiind posibil in Madeira si facand sejurul sa fie unul plin de magie si culoare. Dar, pe langa toate acestea, veti dori, bineinteles, sa patrundeti putin in vata de zi cu zi a Madeirei. De regula acest lucru se poate face in doua feluri: intrand putin in viata de noapte a insulei si vazitand pietele locului respectiv.

 

Din varietatea de produse gasite in aceste piete va puteti da seama despre ocupatiile localnicilor si despre silul lor de viata. Astfel, daca ajungeti in Funchal, trebuie sa vizitati Piata Muncitorilor (Mercado dos Lavradores), o cladire deosebita in stil Art Deco, cu doua etaje. Aici veti descoperi piata de peste, aflata la parter, unde veti gasi si alte fructe si legume specifice Madeirei.

 

La etaj veti descoperi aceleasi produse, in afara de peste, dar si produse artizanale, lucrate de localnici, precum si flori, astfel incat puteti sa cumparati de aici tot ceea ce va doriti, cu conditia de a va uita bine la preturile afisate si a nu va lasa ‚furati’ de forfota colorata pe care o veti descoperi aici. Astfel, veti vedea o noua fateta a Madeirei, o fateta plina de gust si savoare. Pestele sabie negru, mic, cu ochi albastri, care se gaseste in aceste ape, dar si fructele pasiunii si alte specii de fructe ce nu se gasesc in alta parte pot deveni gustarea de dupa-masa sau chiar cina dumneavoastra intr-una din zilele mai libere ale sejurului.

 

Astfel, incercand sa faceti acele activitati pline de adrenalina de pe munte, sa va lasati patrunsi de farmecul marin sau sa degustati din traditiile culinare ale acestei insule, veti descoperi ca ceea ce va ofera cu adevarat bucurie in sejurul de pe insula Madeira este combinatia de confort oferita de hotelurile de pe insula, soarele care va ofera caldura relaxanta si faptul ca ati luat tot ce avea insula mai bun de oferit.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid