window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Lisabona

/Ce e de facut in Lisabona

Ce e de facut in Lisabona

Cand va hotarati sa va faceti sejurul intr-un oras capitala europeana, la intrebarea ‚Ce e de facut?’ se poate raspunde destul de scurt, dar poate nu chiar pe deplin satisfacator: ‚Multe’. Tocmai de aceea, cand vine vorba de Lisabona, se poate raspunde la fel, dar poti suplimenta: poti sa vezi frumusetile naturale si sa te plimbi pe malul raului care strabate orasul; poti sa mergi prin toate acele muzee si manastiri sau biserici care sa te duca intr-o calatorie in timp; te poti relaxa in gradinile publice deosebit de frumoase; poti face diverse excursii de o jumatate de zi sau de o zi in oras sau in afara orasului; poti face cumparaturi pentru a duce putin din farmecul local si acasa; poti sa intri in viata nocturna a Lisabonei si sa gusti minunatele cocktailuri preparate in localurile specific portugheze.

 

Astfel, acest mic raspuns capata acum valente mult mai mari. Tocmai de aceea, un prim lucru pe care il aveti de facut in Lisabona este sa va lasati bagajele in camera de hotel pe care v-ati ales-o. Apoi, fie cu harta in mana sau cu lista de obiective turistice pe care o aveti la voi, pasiti din confortul hotelului in viata colorata a orasului. Fie alaturi de un ghid, fie singur sau insotit de prieteni sau familie, incepeti apoi sa strabateti toate acele stradute intortocheate, pline de farmec stravechi, ale Lisabonei. Numai asa puteti descoperi farmecul centrului vechi si al piatetelor care imbie la plimbari si mai mari in acest loc plin de cultura si relaxare.

 

Dar, atunci cand va intrebati ce e de facut in Lisabona, este posibil sa nu vreti sa stiti care sunt acele locuri culturale pe care sa le vizitati. Foarte multi turisti incearca sa descopere si singuri acele locuri ce apartin istoriei, multi alegand muzee care sa se apropie mai mut de interesele lor. Dar poate ca, in schimb, ati dori sa stiti mai multe despre stilul de viata al localnicilor, despre ce vor ei, despre cum sunt ei, despre ce le place lor sa faca. Iar de multe ori aceste lucruri se observa din acele locuri frecventate zilnic de localnici si turisti: locurile unde se fac cumparaturile si localurile care ofera mancare traditionala.

 

Astfel, dupa ce plecati din hotelul unde sunteti cazati, unde la receptie ati primit cateva informatii valoroase in ceea ce priveste aceste locuri pe care doriti sa le cunoasteti mai bine, va puteti indrepta spre centrul comercial Colombo, de pe Avenida Luisada, unde veti descoperi 400 de magazine si restaurante intr-un singur loc, unde veti putea degusta cele mai fine mancaruri si deserturi si de unde veti putea face cat de multe cumparaturi va doriti. Daca timpul va ajunge si reusiti sa iesiti din acest mare centru comercial inainte de ora stingerii, poate aveti timp sa vizitati si magazinul Same Same, de pe Rua de S. Marcal, unde veti putea sa admirati si cumparati minunate saluri din matase, matase organica sau casmir, dar si bijuterii de argint lucrate in stil etnic. Atentie insa, deoarece magazinul nu este deschis permanent, ci numai in perioadele Aprilie – Iunie si Octombrie- Decembrie.

 

Cu speranta ca aceste cumparaturi nu v-au obosit prea tare, iar confortul hotelului v-a revigorat putin, probabil ca veti dori sa gustati putin si din viata de noapte a Lisabonei. Tocmai de aceea,cluburi cu specific portughez, chinez sau irlandez va asteapta in decoruri deosebite, primitoare si intime, pentru a le trece pragul si gusta din ceea ce au ele de oferit. Muzica fado si nu numai, alaturi de bauturile Caipis, Mojito, Margarita, Daiquiris sau Morangoskas sunt premisele unei nopti dansante si amuzante alaturi de prietenii vostri in Lisabona. Iar dintre cluburile care nu trebuie ratate sunt Bairrazza Bairro Alto, O’ Gilins sau Lisboa a Noite, cluburi care imbie prin diversitate culturala si calitate.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid