window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Kingston

/Ce e de facut in Kingston

Ce e de facut in Kingston

In Kingston, activitatile pe care un turist le poate lua in considerare sunt nelimitate, cu toate ca exista anumite zone ale orasului in care nu iti este permis sa ajungi daca nu vrei sa ai probleme cu mafia locala. Din fericire, cartierele rau-famate ale Kingston-ului nu contin puncte de interes turistic asadar nu pierzi nimic daca nu vezi orasul de la un capat la celalalt.

 

In Kingston, turistii pot avea parte de tot felul de activitati sportive (sporturi marine, cricket, golf, fitness, alergari), pot manca la cateva dintre cele mai bune restaurante din toata Jamaica, dupa cum vom vedea, pot vizita muzee sau locuri religioase, pot face cumparaturi sau se pot distra impreuna cu familia si prietenii in cateva locatii, care merita tot drumul pana in Kingston.

 

Vom incepe cu activitatile sportive. Cel mai bun loc din Kingston pentru a juca cricket este parcul Sabina. Conform localnicilor, acesta este locul (“the place”) pentru asa ceva. Parcul include o arena de 30000 locuri, unde s-a tinut primul meci de cricket din Jamaica, in 1929. Fie ca joci sau nu, arena trebuie sa fie pe lista cu lucruri de vazut in Kingston. In privinta golfului, exista mai multe optiuni: clubul Caymanas, parcul Putt ‘N’ Play de mini-golf si clubul de golf Constant Spring. Daca esti tentat sa te plimbi cu un yacht, incearca Morgan’s Harbour Yacht Marina, iar daca vrei doar sa te mentii in forma, mergi la Spartan Health Club.

 

Restaurantele din Kingston sunt impartite in mai multe categorii, in functie de bucataria specifica restaurantului. Spre exemplu, exista restaurante jamaicane, vegetariene, chinezesti, fast-food-uri, locatii unde se servesc doar delicii dulci, patiserii, restaurante cu mancare pe baza de peste, cafenele, bufeturi, restaurante indiene, libaneze, thailandeze si pub-uri. Cele mai populare dintre acestea sunt urmatoarele: Norma’s on the Terrace, Red Bones Blues Café, El Dorado Room, Up on the Roof, Mac’s Chop House, Rib Kage Bar and Grill, Emperial Kish Inn, Jade Garden si Hot Pot.

 

Atractiile din Kingston sunt pentru gusturile tuturor; fie ca vrei sa vezi cum arata cladirea guvernului, sau sa vizitezi o gradina, fie ca vrei sa mergi intr-un parc sau vrei sa afli mai multe despre viata lui Bob Marley chiar din muzeul care ii poarta numele, poti fi sigur ca in Kingston le vei gasi pe toate. In ce priveste locurile cele mai populare, acestea sunt: Galeria Nationala(galerie de arta care gazduieste cele colectii remarcabile de arta jamaicana, care dateaza din 1922 pana in prezent), Muzeul Bob Marley, Muzeul Trench Town, Devon House, gradinile Hope si Parcul Eroilor Nationali.

 

Cei interesati de shopping vor intelege cel mai bine ce inseamna Kingston in piata. Exista si complexuri comerciale(cel mai apreciat este New Kingston Shopping Mall), dar comertul cel mai infloritor este in piate si in boutique-uri. Cele mai apreciate piete sunt Coronation Market, Crafts Market si Jubilee Market, iar cele mai populare magazine sunt: Cooyah, Patoo, Wassi Art Pottery, Bookland, Photo Express (magazin foto) si Rockers International(magazin de muzica).

 

In Kingston, putini sunt cei care se gandesc sa mearga la o piesa de teatru sau la un spectacol cu muzica live intr-un pub sau club. In general, cand vine vorba de distractie, majoritatea aleg cluburile sau restaurantele, unde se canta muzica live. Diferenta dintre un club si un restaurant este foarte mare; cluburile sunt frecventate mai mult de tineri, iar atmosfera este agitata. In privinta distractiei, Kingston are pe prima pozitia Quad-ul, un complex care include patru cluburi diferite ca stil; primul dintre ele este un club de jazz(Cristopher’s Jazz Club), al doilea este un bar de striptease(Taboo), Voodoo Lounge(pentru oameni mai in varsta) si Oxygen(pentru adolescenti si tineri).

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid