window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Johannesburg

/Ce e de facut in Johannesburg

Ce e de facut in Johannesburg

Muzeul Apartheid, restaurantul Moyo’s, gradina zoologica, Vida e Caffe, statia de curent electric Turbine Hall, Muzeul Africii, safari in jungla africana, shopping la cele mai mari complexuri comerciale din Africa, tururi in inima muntilor, universitatea din Witwatersrand, Montecasino, degustari de vinuri si bere, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante atractii si activitati ce se pot lua in considerare intr-o vacanta petrecuta in Johannesburg.

Pentru a avea un control mai bun al activitatilor ce se pot desfasura in Johannesburg, le vom imparti in activitati ce implica distractia, in activitati culinare, de descoperire a mostenirii istorice si culturale a Africii de Sud, in activitati comerciale(sau altfel spus, de vizitare a locurilor din Johannesburg, unde se afla cele mai frumoase boutique-uri si mall-uri) si in activitati diverse.

In ceea ce priveste distractia sau “entertainment-ul”, cum il numesc multi dintre locuitorii din Johannesburg(sa nu uitam ca in acest oras se vorbeste engleza ca limba oficiala, deci turistii nu au practic nici o problema in a discuta cu localnicii), exista sute de cluburi, discoteci, teatre, cinematografe, parcuri de distractie, baruri si terase.

Printre cele mai renumite sunt: Kippie’s Jazz International(numit astfel dupa faimosul saxofonist Kippie Moeketsi), barul Gin(unul dintre cele mai aglomerate din Johannesburg), Market Theatre(ofera spectacole de teatru pe 3 scene in aer liber: Barney Simon, Main si Laager), barul Buzz 9(local decorat cu obiecte amintind de spatiul cosmic: stele, luna, pasari si astronauti), clubul Tokyo Star(un local zgomotos, frecventat in general de asiatici) si clubul Carfax(un local transformat in loc de distractie dintr-o fosta fabrica).

Cea mai buna solutie pentru a degusta savoarea orasului Johannesburg este sa mergi la restaurante cu specific african, si nu doar african, ci sud-african. Cele mai bune sunt: Soulsa, Nambitha, Adega do Monge si B’s Place. Felurile de mancare sunt intre 50 si 120 ranzi. Bautura se poate comanda si la pahar, nu doar la sticla.

Pentru a explora istoria acestui oras, ai nevoie de cateva vizite la cele mai importante muzee din Johannesburg, daca nu la toate, pentru ca fiecare are ceva unic de aratat turistilor. Spre exemplu, Muzeul Apartheid ilustreaza ridicarea si decaderea Africii de Sud si trebuie sa se afle pe lista cu activitati de facut in Johannesburg.

O alta atractie care spune multe despre istoria africanilor din Johannesburg este Ferma Liliesleaf. Chiar daca numele te poate induce in eroare, facandu-te sa crezi ca este vorba despre un loc pitoresc, plin de animale si plante indigene, Ferma Liliesleaf este de fapt fostul sediu al Congresului African National, unde se intalneau in secret conducatorii africani in anii ’60. Cladirea a inceput sa functioneze ca si muzeu in iunie 2008. Biletul de intrare este 95 ranzi. In afara de aceste doua obiective istorice, mai exista si Galeria de Arta Johannesburg, Centrul de Origini, Memorialul lui Hector Pieterson, Muzeul Mandela, Biserica Regina Mundi, Muzeul Sud-African de Istorie Militara, Fabrica de Autobuze, Muzeul Muncitorilor, Planetarium-ul si multe altele.

Daca esti interesat de shopping, in Johannesburg vei gasi cele mai mari mall-uri din toata Africa. Locurile populare pentru cumparaturi sunt: Oriental Plaza, 44 Stanley Avenue(acesta este chiar numele unui complex comercial, aflat evident pe Stanley Avenue), piata Zasekhaya, Market Square, piata de produse organice Bryanston, Rosebank Mall, piata Faraday, Sandton City Mall, Eastgate Mall, piata Bruma Lake World(plina de suveniruri), Maponya Mall si multe altele. Africanii sunt pasionati si de citit si printre multele boutique-uri cu haine si decoratiuni, exista si numeroase librarii, ca: Boekehuis(o librarie foarte frumoasa, cu lambriuri, seminee si o cafenea intr-o gradina superba), Exclusive Books(carti, ziare, reviste in engleza, africana si in multe alte limbi) si Xarra Books(librarie ce ofera carti africane in general, dar si CD-uri/DVD-uri cu muzica africana).

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid