window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Havana

/Ce e de facut in Havana

Ce e de facut in Havana

Participa la discutii cu un localnic, adu un omagiu lui Che Guevara sau danseaza rumba direct pe strada… acestea si multe altele le poti face in Havana si numai in Havana!

Capitala Republicii Cuba, Havana, este un oras destul de prietenos, cu oameni calzi, care sunt in stare sa iti ofere si patul si mancarea lor, numai ca sa te simti bine. Totusi, este de preferat sa alegi doar acele case, respectiv persoane, care sunt autorizate de Ministerul Turismului sa ofere servicii de acest fel. Oamenii nu sunt toti la fel, de aceea ca o metoda de precautie, iti recomandam sa alegi numai acele case particulare care sunt inscrise in circuitul turistic. Poti alege sa stai la casa sau la apartament; indiferent de locatie, vei simti pe deplin amabilitatea cubaneza.

Daca alegi aceasta varianta de cazare, si nu clasicul hotel, o sa reusesti sa intelegi mai bine atmosfera si poate chiar sa inveti putin limba spaniola, asta in cazul in care nu o stii deja. Si daca tot a venit vorba de limba locala, trebuie sa stii ca poporul cubanez nu vorbeste foarte mult engleza, din cauza animozitatilor care au existat si inca exista intre Statele Unite si Cuba. Probabil nu ar vorbi nici spaniola, doar ca aceasta limba a intrat atat de mult pe cultura cubaneza din timpul coloniilor spaniole de aici, incat a devenit limba oficiala. Asadar, daca nu cunosti limba, este indicat sa ai un ghid de conversatie cu tine. Din fericire, daca ai un smartphone sau o tableta, cu ajutorul aplicatiilor mobile, poti sa iti lasi ghidurile printate acasa si sa iei o intreaga biblioteca digitala cu tine oriunde, care te va ajuta in orice situatie.

In zona veche a orasului, vizitatorul poate vedea cu adevarat ce inseamna Cuba; un patrimoniu arhitectural cum rar iti este dat sa vezi face din Old Havana o reala masina a timpului, care te poarta prin mai multe secole, aratandu-ti mai multe stiluri de tehnici arhitecturale. Pregateste-te sa fii inconjurat de mii de oameni, deoarece partea veche a Havanei intotdeauna a atras turisti. Cateva atractii in aceasta zona: piata armelor, El Templete(cea mai veche constructie neoclasica din Havana), Manastirea Santa Clara(pre-baroca), Casa de la Obra Pia(baroca) si chiar si atmosfera de pe strada. Ia-ti putin timp si stai si admira agitatia strazii. De altfel, iti recomandam sa nu iti uiti pantofii sport si sa circuli cat mai mult pe jos, pentru ca numai asa poti simti orasul cu adevarat.

Si daca petreci cateva minute privind oamenii, admira-i pe cei care danseaza rumba. Da, ai citit bine, oamenii danseaza rumba, salsa si alte dansuri latino pe strada si nu neaparat in cadrul unui festival stradal. Asa se intampla in mod frecvent in Havana in special in zona veche a orasului, unde oamenii nu au limite in modul de a se exprima. Rumba este un dans cu influente africane si spaniole, care se invata cel mai bine de la un localnic. Totusi, daca ai de gand sa inveti acest dans cat stai in Havana, ar fi bine sa mergi la o sala de dans, nu sa inveti pe strada. Este mult mai bine sa iti vezi propriile miscari in oglinda(cum se intampla la o sala de dans) si apoi sa incerci sa le corectezi. Pe aleea Callejon de Hammel exista cateva grupuri de dansatori de rumba care ofera reprezentatii si care se pot transforma si in profesori la nevoie. Evident, cursurile se vor tine in sali specializate, acea alee fiind doar locul de intalnire dintre profesori si viitorii lor studenti.

In afara de acestea, mai poti sa vizitezi muzee, biserici, sa degusti vinuri si mancaruri, sa faci plaja, sa mergi in cluburi de noapte, sa fumezi trabucuri, sa te plimbi cu masini de epoca si sa strigi: “Viva la Revolucion!”.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid