Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r56264gotr/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Ce e de facut in Florenta - GoTravel

Ce e de facut in Florenta

/Ce e de facut in Florenta

Ce e de facut in Florenta

Florenta – se dezvaluie pentru turisti ca o intoarcere in trecut si un pretext de imbogatire a culturii generale, intr-o atmosfera romantica, latina. Este orasul in care nu te plictisesti indiferent de anotimp sau moment al zilei. Fie ca este soarele pe cer cat o roata sau luna domina bolta cereasca, strazile sunt mereu pline si animate, restaurantele sunt deschise pana tarziu in noapte, iar cluburile sunt alegerea optima pentru cei care vor sa faca o noapte alba.

 

Pentru turistii care iubesc cumparaturile, in Florenta exista o zona exclusiv pentru asa ceva: Ponte Vecchio. Ca important obiectiv turistic acest pod face legatura intre malurile raului Arno, singura apa care traverseaza orasul si care si-a impus un anumit renume pe intreg globul. Cum privesti podul vechi ai impresia ca la baza lui atarna pur si simplu niste magazine. De fapt acestea ascund adevarate comori din metale pretioase care ar fura inima oricarei femei. La Ponte Vecchio se gasesc magazine cu suveniruri si magazine de antichitati. Tot in Ponte Vecchio puteti descoperi magazine cu bijuterii din aur si argint. Ponte Vecchio nu este insa si cea mai scumpa zona de cumparaturi din Florenta. Cele mai exclusiviste magazine sunt deschise  in Via dei Tornabuoni.

 

Chiar daca arhitectura nu este un punct important in alegerea unei vacante, in Florenta totul se poate schimba. Orasul abunda de elemente ce marcheaza perioada Renasterii, perioada care a dat Europei cele mai de seama opere de arta. In acest sens, Florenta se poate lauda cu numeroase catedrale, domuri, poduri, fantani, palate si muzee create in perioada renascentista. Pentru ca are o inestimabila valore culturala, Florenta a fost supranumita Atena italiana.

 

Ca locuri de plimbare in Florenta, mai toate stradutele si zonele centrale sunt demne de trecut pe lista. Nu este spatiu in acest oras care sa nu tenteze turistul spre o iesire in aer liber. In plus, Florenta este un oras extrem de curat, impodobit cu flori la ferestrele locuintelor. Prin arhitectura constructiilor din Florenta se regaseste parca o parte din gloria Italiei dobandita de renumele unor oameni ca Michelangelo, Leonardo da Vinci, Dante, Botticelli, Donatello si multi altii. Aportul acestor artisti la dezvoltarea oraselor ca importante centre culturale astazi se intrevede in modul in care Florenta poarta in aseaminte elemente introduse in patrimoniul cultural de acesti artisti de seama ai Italiei. In plus, in Florenta se regasesc toate bunurile familiei Medici. in anul 1743, inainte de a muri, Ana Maria de Medici a lasat prin testament mostenire acestui oras toate bunurile familiei Medici. Singura conditie impusa a fost ca aceste bunuri nu paraseasca niciodata Florenta. Asa s-a si intamplat dovada ca astazi avem gardinile impunatoare ale acestei familii si ale obiective care completeaza pasaje din istoria veche a Italiei.

 

Florenta trebuie strabatuta pe jos pentru a o cunoaste si a savura frumusetea stradutelor. Exista insa si distante mai mari de parcurs. Un exemplu este Piata Michelangelo care se afla mai departe de centru. Aici se poate insa ajunge foarte usor cu autobuzul care se ia din garii. Biletele costa in general 1 EUR si pot fi achizitionate de la orice chiosc, tutungerie sau bar. Cei care insa prefera sa isi cumpere biletul de la soferul autobuzului, trebuie sa stie ca pretul se majoreaza si ajunge la 1,5 EUR.

 

Iubitorii de arta care vor pasi in Florenta cu siguranta nu au cum sa rateze Galeria Uffizzi. Aceasta se afla in “Palazzo Pitti”, iar pentru vizitare este necesar ca in prealabil sa fie cumparate bilete chiar si prin intermediul internetului, daca nu exista timp suficient pentru a fi rezervate inainte la fata locului.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid