window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Dubrovnik

/Ce e de facut in Dubrovnik

Ce e de facut in Dubrovnik

Dubrovnik este un important oras cultural si istoric din sudul Croatiei, precum si o importanta statiune turistica. Avand in vedere faptul ca este o statiune turistica, Dubrovnik ofera turistilor posibilitatea de a intreprinde numeroase activitati. De la vizitarea unor obiective turistice deosebite pana la distractii in cluburi de noapte, Dubrovnik este o imbinare armonioasa intre nevoia de cultura, relaxare si distractie.

Orasul are numeroase obiective turistice care pot fi vizitate, de la biserici si catedrale pana la palate. Dubrovnik ofera turistilor posibilitatea de a vizita cateva din cele mai frumoase palate din Europa: Palatul Rector si Palatul SponzaPalatul Rector a fost construit in anul 1441 in stilul gotic si renascentist. In oras mai poate fi vizitat si Palatul Sponza, ce contine arhivele nationale ale tarii.

 

Acesta a fost construit in secolul al 16-lea. Pe langa aceste palate deosebite, turistii pot de asemenea sa viziteze la preturi ieftine si manastiri croate deosebite. Manastirea Dominicana are o arhitectura deosebita si este speciala prin faptul ca detine in interiorul zidurilor sale o Biblie din secolul al 16-lea. O alta manastire ce poate fi vizitata in Dubrovnik este  Manastirea Franciscana ce a fost construita in anul 1317. Aceasta merita vizitata datorita vechimii sale, dar si pentru ca detine una din cele mai vechi farmacii din Europa. In final, Catedrala St. Blaise este o alta biserica speciala din oras ce a fost construita in stil baroc. Turistii ce o viziteaza, pot vedea inauntrul bisericii statuia de aur a Sf. Blaise. Orasul are de asemenea si cateva constructii arhitectonice deosebite ce pot fi vizitate. Turnul Clopotului sau Coloana lui Roland sunt doar doua din aceste constructii arhitectonice deosebite. Orasul are si cateva muzee care merita sa fie vizitate. Cele mai cunoscute si mai frumoase sunt Muzeul Dubrovnik, Muzeul Maritim si Muzeul de Icoane. Aceste muzee contin colectii ample de obiecte cu o incarcatura istorica speciala.

 

Pe langa vizitarea unor frumoase obiective turistice, Dubrovnik ofera turistilor si o experienta deosebita de shopping. Turistii pot gasi pe Strada Stradun de la buticuri cu suveniruri pana la magazine elegante in functie de bugetul fiecaruia. Cei care cauta branduri internationale pot da o raita la mall-ul Lapad Shopping Center unde pot gasi hainele designerilor cunoscuti. Printre turisti, cele mai populare obiecte sunt suvenirurile, ce sunt ieftine. Cele mai cumparate sunt vinurile locale, sapunuri cu diferite arome, broderii lucrate manual sau diverse obiecte traditionale de artizanat. Turistii pot de asemenea cumpara modele unice de palarii de la Ronchi Hat Factory, o fabrica importanta ce confectioneaza modele sofisticate de palarii.

 

Iubitorii agitatiei si a dinamismului se pot bucura de viata de noapte din Dubrovnik deoarece este cu adevarat fascinanta. Stradun este locul in care turistii gasesc cele mai multe terase, baruri, cluburi si restaurante unde turistii pot petrece pana la orele diminetii. Cel mai popular club  din oras unde se pot asculta cele mai noi hituri este Latino Club Fuego. Cei care doresc sa asculte muzica live, pot vizita clubul Troubadour „Hard Jazz” Cafe, iar turistii care vor sa se relaxeze la un pahar de vin sau de bere cu prietenii pot opta pentru barurile din oras precum Sky Bar sau Irish Bar care au preturi ieftine.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid