window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Cairo

/Ce e de facut in Cairo

Ce e de facut in Cairo

Cand vine vorba de Cairo, este limpede care sunt atractiile principale. Evident, prima si cea mai importanta activitate este vizitarea piramidelor. Pe platoul Giseh sunt piramidele celor mai importanti faraoni ai Egiptului; mai exista si alte zone in Egipt unde se afla piramide, ca de exemplu la Saqqara, dar cele din Giseh sunt cele mai vestite.

Platoul Giseh este locul unde se intalnesc trei mari piramide, ale lui Khufu, Khafre si Menkaure dar si Sfinxul. In afara de acestea, se mai pot vizita si alte morminte apartinand unor egipteni antici bogati, care si-au construit mormant in aceeasi arie cu marii faraoni. Piramidele se pot vizita in fiecare zi. Cea mai potrivita ora pentru a incepe vizita este dimineata devreme. Drumul de la o piramida la alta se parcurge cu camilele.

Piramida lui Keops sau Khufu este cea mai impunatoare din Cairo. Un proverb egiptean spune ca „Omului ii este frica de timp, iar timpului de piramide“. Aceasta minune a lumii este construita din peste doua milioane de blocuri uriase de calcar, fiind una dintre cele mai mari realizari arhitecturale ale tuturor timpurilor. Experienta din interior nu ai cum sa o mai traiesti in nici o alta piramida din lume. 100% recomandata!

La Dahshur, o sa gasesti una dintre cele mai mari piramide din Egipt, care arata cum au evoluat piramidele de la unele de doar cativa metri si cu forme ciudate, care nu aveau aproape nimic in comun cu o forma piramidala, pana la creatiile perfecte din Giseh. Locatia nu este atat de aglomerata ca platoul Giseh. Este posibil sa fi singurul turist daca mergi dimineata in Dahshur, dar asta nu o sa impiedice ghizii sa iti ofere detalii despre piramida si istoria sa. Incearca sa citesti cat mai multe carti legate de piramide inainte de a merge in Egipt, ca sa stii ce sa intrebi odata ajuns acolo.

Parcul Al-Azhar este localizat in zona veche a orasului Cairo. Din acest parc se deschid drumuri catre cele mai frumoase parti ale capitalei Egiptului. Traditia islamica, mancare delicioasa, bauturile rafinate si multe narghilele, cam asa s-ar caracteriza zona de langa parcul Al-Azhar. Daca mergi in excursie cu copiii, va puteti bucura de mai multa liniste aici decat in zona modernizata a orasului.

Un alt punct de atractie pentru turisti este Citadela lui Saladin sau Salah ad-Din, unde se afla faimoasa moschee a lui Mohammed Ali. Aceasta din urma a fost construita intre 1824 si 1857 in stil otoman. Cel care a construit moscheea, Mohammed Ali Pasha este considerat fondatorul Egiptului modern. Cladirea este deschisa zilnic.

Tot legat de piramide si de artefactele descoperite in acea zona este legata si urmatoarea activitate: vizita la Muzeul Egiptean al Antichitatilor. Muzeul a fost construit in urma cu mai bine de 100 de ani, mai precis in 1902, si reuneste colectii impresionante de obiecte gasite in Egipt. Exista in jur de 120000 obiecte, inclusiv masca mortuara a lui Tutankhamon si sarcofagul acestuia. Biletul de intrare este 60 lire egiptene pentru adulti si 30 pentru studenti sau copii.

Alte atractii demne de luat in considerare sunt: piramida in trepte a lui Djoser, Muzeul Barcii Solare(care urma sa confere nemurire sufletelor celor plecati in lumea de dincolo), moscheea sultanului Hassan, casa Bayt Al-Suhaymi, moscheea lui Ibn Tulun, insula Gezira si multe altele.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid