window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Bruxelles

/Ce e de facut in Bruxelles

Ce e de facut in Bruxelles

Bruxelles este intotdeauna – indiferent de anotimp sau tip de sejur – o experienta cosmopolita si culturala puternica. Aparent o capitala linistita si relaxanta, Bruxelles reuseste sa castige dragostea turistului prin freamatul si ritmul sau alert de viata. Cromatica dintre arhitectura veche si moderna se pliaza perfect pe inima turistului care doreste sa primeasca si sa vada cate putin din toate. Capitala a Europei de mare renume si importanta politica, Bruxelles pune la vedere secole vechi si noi multiculturale, precum si cladiri postmoderne care adauga la farmecul de oras cosmopolit. 

Indragit de tineri si apreciat de turistii interesati de valorile culturale, orasul care deschide poarta Belgiei poate cuceri definitiv pe cel care ii trece pragul pentru prima oara. Piata veche impletita de stradute intortocheate, pavate in dala caramizie este de jur impresjur impresurata de cafenele calduroase si resturante cu preparate traditionale savuroase. Pitorescul orasului este reflectat cel mai puternic in Grand Place, unde stilul medieval se descopera a fi si mai dulce datorita aromelor de ciocolata care bantuie pe strazi. Bruxelles se infatiseaza ca un taram de magie al copilariei de mult visate care se poate transforma usor intr-o destinatie pentru toata viata! 

Cei care vin la Bruxelles pentru un sfarsit de saptamana primesc cu surpriza faptul ca nu au timp sa viziteze tot ce si-au propus sau ceea ce le ofera orasul in bogatia sa. Inca din prima zi calatorul se poate simti acasa, sau ca un prieten, vecin al locului, si niciodata ca un strain ori ca un simplu turist. Multitudinea de limbi vorbite in oras ii face pe localnici sa ii primeasca pe toti ca pe niste musafiri. 

Unul dintre cele mai frumoase si relaxante locuri pentru petrecerea timpului ramas liber in Bruxelles este Bruparck. Aici se pot face plimbari lungi prin parcul de distractie sau se poate inota in water park-ul Oceade. Locul ofera de asemenea piscine, si tobogane cu apa pentru cei mici, solare si saune pentru cei mari. In Bruparck exista de altfel si unul dintre cele mai mari si de calitate cinematografe din Europa, numit Kinepolis. Mini-Europe este o expozitie imensa de lucrari miniaturale ale celor mai frumoase si impresionante cladiri si monumente ale lumii. 

Cat despre shopping, ar trebui sa stiti ca magazinele se inchid foarte devreme, undeva in jurul orei 18:00 Cel mai cunoscut si lung lant de magazine din oras este concentrat pe Rue Nueve. Aici se gasesc produse de calitate la un pret accesbil. Produsele originale marca Chanel, Luis Vuitton, Bvulgari sau Gucchi se afla in magazinele din zona Avenue Louise, Rue Blaes, Grand Place, Rue Haute si Rue Lemonnier. Mall-ul este in Westland si detine peste 140 de magazine de accesorii, haine si carti. 

Bruxelles este si orasul senzatiilor tari la capitolul distractie si viata de noapte. Belgienii se aduna la o halba de bere inca din timpul amiezii si astfel incepe petrecerea care se prelungeste in cluburile si puburile din zona Palce Brouckere. Ritmurile sunt diferite, cele electronice putand fi ascultate mai ales in cluburile de la periferia orasului, iar cele de jazz fiind gazduite de cluburile din centru.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid