window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Bali

/Ce e de facut in Bali

Ce e de facut in Bali

Turistii vin de obicei in Bali pentru peisajele fantantice, resorturile de lux dar si pentru cultura si arta balineza unica in lume. Locuitorii din Bali sunt artisti inascuti. Practic, pana in momentul in care arta balineaza a fost descoperita si cumparata de occidentali, balinezii pictau si sculptau exclusiv pentru placerea personala, fiind activitatile preferate de relaxare de pe insula. Si lucrarile balinezilor nu arata deloc ca operele unor amatori ci ale unor artisti migalosi si foarte talentati. De aceea, in Bali puteti vizita o multime de magazine si galerii de arta. Fiecare realizare a autohtonilor este cu atat mai pretioasa cu cat de cele mai multe ori are o semnificatie religioasa si obiectele realizate sunt folosite la diferite ritualuri.

Pentru turisti este fascinanta dedicarea cu care balinezii isi respecta cu sfintenie ritualurile numeroase. Din zori de zi si pana in miez de noapte, locuitorii din Bali au tot felul de randuieli de indeplinit si ofrande de adus divinitatii. Ritualurile sunt un adevarat spectacol pentru turisti, care pleaca fascinati de cultura balineza.

Dansurile balineze se organizeaza in fiecare zi si sunt alt motiv de admiratie pentru turisti. Cele mai interesante sunt acelea in care dansatorii par ca intra intr-o stare de transa. Dansurile au pe fundal muzica gamelan, care are acorduri diferita in Bali fata de orice alt loc din Indonezia. Aceasta acompaniaza si teatrul wayang, care are o puternica incarcatura religioasa si este o metafora a luptei dintre bine si rau.

Vracii din Bali sunt un alt motiv pentru care oamenii din toate colturile lumii ajung pe aceasta insula. Acestia sunt vestiti pentru vindecarile miraculoase pe care le fac. “Tratamentul” pe care acestia il aplica bolnavilor este o combinatie de incantatii si licori facute din tot felul de ierburi de pe insula.

Un alt motiv pentru care Bali este atragatoare in special pentru tineri este climatul paradisiac si valurile perfecte pentru pasionatii de surf. In plus, in Bali se practica si alte sporturi pe apa precum rafting, snorkeling si scuba diving.

Daca sunteti pasiunati de drumetii pe munte luati parte la o expedi?ie pe Muntele sacru Agung, cel mai inalt din Bali cu 3,142 de metri. Rasaritul vazut de la inaltimea acestui munte este absolut spectaculos. Doar ca pentru o astfel de priveliste trebuie sa porniti spre varf inainte de miezul noptii. 

Iar daca vreti sa va relaxati cu adevarat atunci intrati intr-unul dintre centrele de relaxare si tratament atat de populare in Bali. Pe fiecare strada o sa gasiti astfel de centre dar cele mai placute astfel de tratamente sunt cele facute in aer liber la malul marii.

Tipsuri utile

Aveti grija la tinuta! Fiind o tara predominant musulmana este recomandat ca femeile sa poarte pantaloni lungi si largi.

Salutati politicos! Nu trebuie sa ridicati capul mai sus decat cel al unei persoane in varsta sau a unui superior. De accea, ve-ti vedea multi autohtoni care saluta cu capul plecat. Puteti da mana cu femeile. Si nu va impacientati daca barbatii va tin mana intr-a lor. Indonezienii sunt destul de prietenosi si afectosi.

Aveti grija la gesturi! A vorbi cu mainile in sold este evaluat de interlocutor ca un gest agresiv.

Restrictii. In acest zona, nu se consuma alcool, carne de porc si nu se foloseste maina stanga.

Mita este numita “bani rapizi” si este o practica generalizata in toate paturile societatii indoneziene. Autohtonii care va fac diverse servicii vor astepta sa fie rasplatiti substantial.

Taxa de intrare in Bali. La sosirea in Bali trebuie sa achitati o taxa de 25$ pentru 30 de zile de sedere pe insula. 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid