window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Ce e de facut in Algiers

/Ce e de facut in Algiers

Ce e de facut in Algiers

Algiers ofera turistilor destule posibilitati pentru petrecerea unei vacante perfecte. Acestea sunt impartite in diverse categorii, in functie de dorintele turistilor. Spre exemplu, exista foarte multe restaurante, baruri, cluburi, pentru cei care merg in Algiers sa se distreze. Pentru cei pasionati de istorie si arta, exista muzee si galerii de arta. Pentru domnii si doamnele care vor sa isi imbunatateasca garderobele, shopping-ul este la loc de cinste in Algiers. Lista poate continua mult timp, dar este mai bine sa ne focusam pe activitatile si locurile in sine care se pot vizita in Algiers.

Si incepem cu Notre Dame d’Afrique, o catedrala de inspiratie bizantina, cunoscuta mai mult ca Madame Afrique. Cladirea exista inca din anul 1872. Are o inaltime de 120 m si se afla pe platoul Bouzareah. Zidurile catedralei sunt plini de placute memoriale, create de oamenii care i-au scris Fecioarei Maria pentru ajutor. La aceasta catedrala, se tin slujbe zilnic in franceza, incepand cu ora 6 PM si in engleza, doar vineri, de la ora 10 AM.

Muzeul Bardo de Preistorie si Etnografie este un alt lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare. Muzeul se afla pe strada Franklin Roosevelt, la nr 3, si este deschis de sambata pana joi. Orarul este de la 9:00 AM la 12:00 PM si apoi de la 1:00 PM la 4:30 PM (sambata-joi). Biletul de intrare este 20 dinari algerieni pentru adulti si 10 dinari pentru copii. Muzeul a fost construit la sfarsitul sec XVIII ca resedinta a unui print tunisian exilat in Algiers. Un francez a marit casa si l-a transformat in muzeu in 1930. In prezent, muzeul expune fosile din perioada neolitica, vase, roci, sculpturi in piatra si picturi cu cai. Si gradina din interiorul muzeului este o incantare, ca si muzeul in sine.

In privinta shopping-ului, trebuie spus ca Algiers nu are complexuri comerciale mari, ci mai degraba boutique-uri. Orasul este perfect pentru a cumpara suveniruri handmade, iar Didouche Mourad este strada principala din Algiers, unde vei gasi destule tarabe si boutique-uri cu produse create manual. Exista magazine si langa aeroport. Ca multe alte afaceri, si magazinele sunt inchise vinerea, Algerul fiind o tara islamica.

Este incredibila pasiunea algerienilor pentru carti. In afara de boutique-uri care vand suveniruri, haine, pantofi, parfumuri, cadouri, in Algiers o sa gasesti si foarte multe librarii. Doua dintre ele sunt cele mai populate de turisti, datorita faptului ca au si carti foarte bune, dar si un personal care stie si engleza, si franceza, si este intotdeauna gata sa te ajute. Una din librarii se numeste Librarie des Beaux-Arts si se gaseste pe strada sus-numita la nr 28, iar cealalta, Librarie du Tiers Monde, ce se gaseste in Place de l’Emir Abdelkader. Aceasta din urma este o librarie mai mare ca si spatiu decat prima, insa colectiile de carti sunt mai putin numeroase. Cartile de fictiune insa, scrise in limba franceza, sunt in numar mai mare la Librarie du Tiers Monde.

La capitolul Distractie, Algiers este foarte bine reprezentat de o serie de locatii: Bar Dey (un bar de lux, unde o bere poate costa si 550 dinari algerieni), Cinema Algeria (ruleaza filme in franceza sau araba, fara subtitrari), Le Racym’s (un restaurant vietnamez, cu muzica live inspre seara), Riadh el-Feth (o zona cu localuri cu muzica live; cele mai populare locatii din Riadh el-Feth sunt Salle Ibn Zeydoun si Theatre de Verdure) si Pasha (un club de noapte, situat in Hotelul el-Djazar).

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid