window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Caracas

/Caracas

Caracas

Caracas este cel mai mare oras si capitala Venezuelei. Cel mai important lucru pe care il poti afla despre Caracas este ca odata ce ii intelegi natura urbana, vei intelege natura urbana a intregii tari. Fiind impanzit de obiective turistice, restaurante selecte si arta excelenta, alaturi de o viata de noapte nebuna, Caracasul este o adevarata bijuterie a tarii. Cu toate ca multi turisti ce ajung in Venezuela trec prin Caracas doar pentru a ajunge in locurile unde pot observa mai bine frumusetile naturale ale tarii, exista si turisti care se opresc aici pentru a explora capitala tarii. Caracasul este un oras superb ce nu trebuie ratat, cu toate ca este aglomerat si foarte zgomotos.

Pozitia geografica a orasului este deosebita, Caracasul fiind plasat intr-o vale minunata, peste el veghind muntele Avila. Muntele Avila ii ofera orasului forma pe care o are si il desparte de malurile marii Caraibelor. Orasul este un frumos mozaic cultural, unde lucrurile vechi se impletesc armonios cu cele noi. In plus, ca si celelalte mari orase ale Americii Latine, Caracasul este impartit in cateva cartiere importante. Desi discrepanta intre zona mai saraca a orasului si cea bogata este destul de evidenta, exista o zona de mijloc, ce prinde partile bune din ambele lumi. Caracasul este un oras modern, unde oamenilor le place foarte mult sa se distreze si de aceea exista multe restaurante selecte, baruri, cluburi si o multime de alte locuri in care te poti distra.

Mai mult decat atat, daca esti un impatimit al cumparaturilor, vei fi incantat sa afli ca in Caracas exista numeroase centre comerciale, unde poti gasi tot felul de lucruri, de la chilipiruri, la haine de firma, pantofi si costume extrem de scumpe. Cel mai important lucru este faptul ca iti poti face toate cumparaturile dintr-un singur loc. Sunt si destule mall-uri in Caracas, dar majoritatea cetatenilor prefera sa isi faca toate cumparaturile in astfel de centre comerciale, pentru ca sunt mult mai ieftine iar calitatea este in mare parte aceeasi.

Un alt lucru care te va impresiona la acest oras este cat de aglomerate sunt strazile. Dat fiind faptul ca benzina este foarte ieftina, in Caracas toata lumea se deplaseaza cu masina proprie si asta inseamna ca strazile sunt mereu coplesite de autovehicule. Dar acest lucru face parte din farmecul orasului, asa ca nimeni nu se supara. Un alt loc aglomerat este metroul. Daca mai bine de jumatate din locuitorii orasului au masina, ceilalti se plimba cu metroul. Acest sistem de transport in comun din Caracas a fost unul dintre cele mai populare din Venezuela si inca se tine bine, doar ca este extrem de aglomerat, in special pe durata orelor de varf.

Pe scurt, Caracas este un oras ce merita vizitat pentru ca lucrurile cu care te intalnesti aici sunt speciale si nu o sa le mai gasesti prea usor. In plus, exista o paleta diversificata de obiective turistice care abia asteapta sa fie luate in considerare. Asadar, daca planuiesti o vacanta in Venezuela, viziteaza Caracas.

 

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid