window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Buenos Aires

/Buenos Aires

Buenos Aires

“Orasul care le are pe toate”, asa este caracterizat orasul de autoritatile locale argentiniene. Pasionatii de arta, cultura, istorie, shopping isi pot gasi Raiul in Buenos Aires. Orasul se numeste “Parisul Americii Latine” in primul rand datorita culturii care se poate spune ca pluteste pe strazi si in al doilea rand, datorita conexiunilor cu Europa. Dar in ciuda tuturor conducatorilor din Europa pe care i-a avut Argentina, orasul a reusit sa-si creeze propria savoare.

 

Buenos Aires este o destinatie unica, traditionala, avangardista si istorica. Sunt foarte multe lucruri pe care le puteti face in acest oras: vizitare de galerii de arta, muzee, vizionare de spectacole la teatru, descoperire de monumente si biserici, plimbari alaturi de partenerul de viata intr-unul din parcurile orasului, explorarea anticariatelor pline de adevarate opere de arta ca intr-un muzeu sau a complexelor comerciale, gata sa va ofere tot ce doriti in materie de haine, cosmetice, electronice, suveniruri, produse de casa, de bucatarie si multe altele. Una din cele mai placute activitati pe care o iau in calcul multi turisti este invatarea limbii spaniole chiar de la un argentinian neaos. Cursurile pot fi oferite chiar de hotelul unde sunteti cazati. Daca nu, sunt destule companii care promit ca in 10 sau 20 zile puteti stii spaniola foarte bine.

 

Buenos Aires este cel mai mare oras al Argentinei, cum este si normal, deoarece este capitala statului. Populatia sa este in jur de 13 milioane locuitori. Acestia se numesc “portenos”, care inseamna “oamenii portului”. Orasul s-a format in anii 1500 si a trecut printr-o lunga perioada de dezvoltare. In prezent, doi din trei locuitori traiesc in apartament, nu la casa, orasul renuntand la aparenta de orasel agricol, cum era in trecut si folosind in mod extensiv capacitatile de constructie.

 

Buenos Aires este impartit in 48 cartiere sau districte. In spaniola acestea se numesc “barrios”. Acesta a fost impartit din considerente administrative. Initial, impartirea s-a facut pe baza parohiilor catolice ale orasului, dar aceasta s-a schimbat in 1940. Nu este de mirare ca arhitectura cladirilor este parca desprinsa din orasele europene; multi dintre cei care locuiesc aici au origini europene sau chiar s-au nascut in Europa si s-au mutat in Buenos Aires mai tarziu. Exista comunitati de polonezi, britanici, romani, ucrainieni, portughezi, italieni, rusi, greci. Religia locuitorilor este Romano Catolica, desi conform unor studii exista mai putin de 20% dintre acestia care o si practica. Buenos Aires este locul unde se gaseste Arhiepiscopia Argentinei. In afara de catolici, exista si evrei, mahomedani, ortodocsi, martori ai lui Iehova sau mormoni. Regiunea Buenos Aires se afla in zona de pampa sau pampas (“campie”), cu exceptia anumitor locatii si anume: Rezerva Ecologica, clubul de fotbal Boca Juniors, aeroportul Jorge Newberry si cartierul Puerto Madero, care sunt considerate ca apartinand coastei Rio de la Plata.

 

Clima din Buenos Aires este subtropicala, cu 4 sezoane exact ca si in Europa. Temperatura medie anuala este de 17 grade Celsius. Cea mai calda luna din an este ianuarie, cu o temperatura medie de 25 grade. In general, temperaturile depasesc 30 grade vara pe timp de zi si sunt in jur de 16 grade noaptea. Primavara dureaza spre exemplu din septembrie pana in noiembrie, iar toamna din martie pana in mai.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid