window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Bruxelles

/Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles – capitala multilingva a Belgiei este sediul Familiei Regale, a Parlamentului Eurpean si a Comisie Europene, precum si resedinta numeroaselor organizatii internationale. Orasul ii cheama pe turisti sa raspunda la farmecul sau multicultural. Atractiile turistice din zona sunt impartite pe mai multe categorii. Unul dintre cele mai aglomerate si iubite locuri din Bruxelles este Piata Mare din centrul vechi, unde stilul Medieval se rasfrange asupra stradutelor pavate cu dale si a cladirilor bogat ornamentate. Bulevardele care impanzesc centrul si piata sunt construite in stilul tarziu parizian al secolului XVIII. 

Constructiile impunatoare moderne care adapostesc banci si ambasade se afla intr-un contrast remarcabil cu labirinturile de stradute inguste si pietruite care serpuiesc artistic imprejurul pietei. Piata Mare este o oaza de cladiri medievale ornamentate intr-un stil bogat care dau tonul unei atmosfere romantice si extrem de vie. Aici, in inima Bruxelles-ului, turistii pot admira si fotografia cladirea impunatoare a Primariei si alte constructii de tip vechi care incanta prin opulenta si traditie. Piata Grand Place arata ca o poveste in razele tarzii ale soarelui si le propune vizitatorilor un taram magic spre descoperire, cu fiecare straduta care se ascunde imprejurul edificiilor. De altfel aceasta piata este apreciata printre cele mai frumoase din toata Europa. Tot aici turistii vin de obicei sa se lase rapiti de frumusetea covorului de flori bienal. La inceputul lunii iulie are loc o procesiune istorica muzicala numita „Ommegang” la care participa localnicii si turistii care vin special pentru acest eveniment de amploare. 

Vanatorii de simboluri pot vizita Atomiumul – o structura simetrica intortocheata din otel si aluminiu care reprezinta structura unui atom. Cele 9 sfere legate prin scari au si o utilitate deosebita – ele gazduiesc camere expozitionale. Acest obiectiv a fost construit pentru Expozitia Mondiala din anul 1958 gazduita de Bruxelles. Turistii pot urca pe sfera cea mai inalta a structurii cu liftul (la 102 metri) pentru a admira orasul de la inaltime. Atomium se afla chiar langa Parcul Mini-Europa si este deseori interpretat in aceeasi cheia in care este conceput Turnului Eiffel pentru Paris. 

Un alt simbol interesant si unic al capitalei Belgiei este Manneken Pis – o sculptura inedita de 30 de centimetri care il infatiseaza pe un tanar intr-o pozitie compromitatoare. Sculptura serveste la amuzamentul celor care viziteaza pentru prima data orasul. Initial, obiectivul a fost o fantana importanta a orasului realizata in secolul XV. Sistemul era cunoscut si apreciat in intreaga Europa. Astazi insa faimoasa sculptura a devenit emblema spiritului razvratit sau rebel al orasului. Statuia imbraca la propriu diverse tinute luxurioase create pentru diferite evenimente importante ale orasului. 

Palatul Regal – Palais Royal, Muzeul Horta, Catedrala Sf Michael si Sf Gudula, Palatul de Justitie si Mii Europa sunt printre principalele locuri de vizita in oras. Turistii pot de asemenea vedea Galeriile Sain Hubert, Cartierul Traditional Les Marolles si Cartierul European. 

Bruxelles poate fi vazut in orice sezon, si asta datorita climei extrem de favorabile atat pe parcusul verii cat si a iernii. Cel mai favorabil climat pentru o excursie de cateva zile sau pentru un city-break este oferit de peroada cuprinsa intre lunile mai si septembrie. De altfel in aceste luni orasul este super-aglomerat, ceea ce face ca si locurile de cazare sa fie foarte scumpe si obiectivele de vizitare sa fie arhipline. 

O camera single la un hotel de 3 stele costa intre 40 si 80 de euro pe noapte. Cu mult mai ieftina este oferta hostelurilor care taxeaza si cu 15-20 de euro pe noapte. Vestea (aparent) buna este ca in Bruxelles turistii nu sunt obligati sa lase bacsis la restaurant, deoarece in oras functioneaza un sistem care include astfel de taxe in nota de plata. 

Aeroportul International din Bruxelles – Zaventem este situat la numai 14 km de oras. Biletele de avion pentru Bucuresti-Bruxelles sunt de regula ceva mai scumpe decat pentru alte orase din Europa. Exista zboruri directe catre Bruxelles si din orasele Cluj-Napoca, Timisoara sau Iasi. Cu avionul se mai poate ajunge insa pana in aeroporturile din Paris, Frankfurt, Londra sau Amsterdam, urmand ca pana in Bruxelles turistii sa continue calatoria cu autocarul sau cu trenul – totul pentru un pachet mai atractiv din punct de vedere financiar. 

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid